SECVENTE INTIME      

16 februarie – 24 martie, 2021

Un nou grup de artişti ceramişti din generaţia 2016-2018 şi-a propus să abordeze o temă comună – SECVENŢE INTIME – păstrându-şi fiecare libertatea de expresie. Astfel, cei nouă artişti au abordat gânduri, temeri, întrebări intime, pe care în viaţa de zi cu zi nu le-ar povesti sau împărtăşi într-o conversaţie ci numai într-un dialog interior cu ei înşişi. Reflexii, gânduri, manifestări ce pot fi codificate în limbaj artistic, într-un cod al semnelor, poate abstracte sau golite de acţiune.

Şi totuşi acesta rămâne demersul reflexiv pe care artiştii şi l-au propus, mergând până la extragerea unei seminţe din sinele ascuns privirii şi dezvăluită în materialul ceramic. O dezvăluire cu timiditate a unor simţiri interioare, spre o autocunoastere dar şi spre cunoaşterea celorlalţi membri ai grupului.

Ieşiţi dintr-un spaţiu al tăcerii unde s-a produs o simbioză de idei, trei din cei nouă artişti au recurs la un demers inedit, acela de a concepe şi modela în comun dar secvenţial, în trei etape, o lucrare care să poarte amprenta fiecăruia. Aceste experienţe, experimente şi sentimente fac parte din laboratorul cu adevărat intim al artiştilor:
Andreea Bădrăgan – Nicoleta Blegu – Miruna Coman
Victor Costache – Ana Maria Maioru – Andreea Năstase
Petronela Roşu – Marius Stanciu – Anca Vintilă Dragu

Galateea Contemporary Art
Calea Victoriei 132, Bucureşti | Bucharest
tel: +40(0)745 355 941
Program galerie  | Opening hours
L – V: 14-18 | Monday-Friday: 2pm – 6pm

[email protected] 
www.galateeagallery.com/
https://www.facebook.com/galeria.galateea/