La invitația Filarmonicii de Stat din Sibiu, Asociația Forums și Muzeul Județean de Istorie Brașov participă la sărbătoarea culturii oferind expoziția outdoor de benzi desenate istorice ,,Eroii care au făcut Istorie”.

Astfel, benzile desenate ale concursului național dedicat artiștilor, organizat în cadrul Festivalului de Benzi Desenate Istorice Brașov 2020, vor fi expuse două săptămâni – între 15 și 31 ianuarie 2021 – pe Esplanada Sălii Thalia de pe strada Cetății.

Expoziția conține 27 de benzi desenate originale, care cuprind în total 111 planșe realizate de către 26 de autori.

Sibiul este primul loc în care este itinerată expoziția outdoor, după ce a fost prezentată în timpul sărbătorilor de iarnă în Piața Sfatului din Brașov.

Astfel, arta grafică, prin benzi desenate istorice, se alătură muzicii și literaturii din cadrul spectacolului-eveniment organizat de Filarmonica de Stat Sibiu, vineri 15 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala Thalia.

Celebrul actor Cristian Iacob ne va face să zâmbim povestindu-ne preferatele Isprăvi ale lui Păcală și apoi întruchipând toate personajele basmului ,,Tinerețe fără bătrânețe si viață fără de moarte”. Pe Eminescu îl vom auzi cântat de Melinda Samson, care va valsa pe muzica lui Vasile Timiș. Enescu va fi prezent cu ,,Preludiul la Unison” din Suita 1 pentru orchestră.

De Ziua Culturii Naționale sunt sărbătoriți și creatorii sibieni. Stiați că Marțian Negrea, celebrul compozitor stabilit la Cluj, s-a născut în județul Sibiu, la Valea Viilor?

,,Celebrăm trecutul construind viitorul cu cărămizile date de moștenirea culturală locală. Compozitorii români sunt inspirați de versurile lui Eminescu și de măreția munților Făgăraș, de monumentala răceală a lacului Bâlea. Creațiile lor se adună într-un buchet eclectic de flori muzicale românesti, oferit publicului de cea mai mare ,,florărie” muzicală din Sibiu, Filarmonica” – a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Orchestra Filarmonicii Sibiu va fi dirijată de tânărul si talentatul dirijor Cristian Spătaru, student la Universitat fur Musik und Darstelle Kunst Wien.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Dirijor: Cristian Spătaru

Solistă: Melinda Samson – soprană

Actor: Cristian Iacob

În program:

George Enescu – Preludiu la Unison

Vasile Timiș – Valsuri pe versuri de Eminescu

Tudor Ciortea – Din Isprăvile lui Păcală (p.1,2 și 4)

Marțian Negrea – Munții Apuseni – Izbuc

Irina Țuțuianu-Odăgescu – Tinerețe fără bătrânețe

MĂSURI COVID-19

La acest eveniment purtarea măștii este obligatorie!

La punctul de acces, se va realiza un triaj observațional pentru fiecare spectator. Accesul la concert va avea loc după măsurile de siguranță și prevenție Covid-19, așa cum sunt expuse mai jos.

– accesul se face cu 30 de minute înainte de spectacol, pentru a evita aglomerația și pentru a asigura respectarea tuturor măsurilor în vigoare.
– permiterea verific
ării temperaturii
– absen
ța simptomelor precum tuse seacă, strănut, febră
– purtarea m
ăștii pe toată perioada evenimentului

Urmăriţi-ne pe:

www.facebook.com/FilarmonicaSibiu

www.facebook.com/festivalbdbrasov

www.youtube.com/FilarmonicadeStatSibiu

www.instagram.com/filarmonicasibiu

www.tiktok.com/FilarmonicaSibiu

https://filarmonicasibiu.app.link/asCULTa