Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a lansat concursul internațional de soluții pentru amenajarea expoziției permanente și a spațiilor conexe a Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România, potrivit unui comunicat de presă.

Muzeul va funcționa în clădirea Banloc-Goodrich, situată pe Calea Victoriei nr. 218, în centrul Capitalei, care a fost transferată prin Legea 174 / 2019 în administrarea Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, în vederea realizării viitorului muzeu.

Arhitecți din România și din străinătate sunt invitați să participe la competiția prin care se dorește identificarea celui mai bun proiect de arhitectură pentru imobil și design al expoziției permanente.

Anunțul detaliat privind organizarea concursului de soluții cu etapele și documentația de concurs se regăsește pe website-ul Institutului, la adresa: http://www.inshr-ew.ro/concursmuzeu-2020/ , în română și în engleză.

Muzeul Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România are drept scop prezentarea și promovarea istoriei, a culturii și a tradițiilor comunităților evreiești în contextul proceselor de modernizare a României.

Institutul Wiesel precizează că muzeul va fi realizat din fonduri europene, naționale și din donații private și va fi inaugurat, probabil, în cursul anului 2024.

Sursa foto: Tudor Chira blog
Sursa: https://www.g4media.ro/