Dezbatere culturală „Inovație în patrimoniu imaterial” este organizată de platforma #formareculturala.
Dezbaterea Formare Culturală invită specialiști cu expertiză în abordări inovative ale elementelor de patrimoniului imaterial din România, de la instrumente de salvgardare, până la cele de promovare și interpretare în context contemporan.
Invitați: Mihaela Vețan, Nicolae Pepene
///
Partener strategic: Modernism.ro Eveniment conex Romanian Design Week 2020.
Evenimentul face parte din programul „Formare Culturală Aplicată”.
Participarea la dezbatere este gratuită datorită co-finanțării Administrației Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
///
Platforma Formare Culturală www.formareculturala.ro a fost inițiată în 2012 și a început în 2013 cu traininguri de formare în sectoare culturale și creative, continuând cu sesiuni de consultanță și întâlniri de networking cultural, singulare în peisajul cultural creativ. Din 2016 lansează volume din cartea „Noii industriași creativii”, incluzând studii, opinii, cercetări în industrii culturale și creative. 2017 a adus un modul nou de cursuri (traininguri pentru dezvoltare comunitară prin proiecte culturale), o cercetare privind profesii creative și o secțiune permanentă de Resurse online. Tot în 2017 Formare Culturală a lansat modulul „Learning Remotely (LR)” prin care oferă e-tutoriale pe diferite subiecte profesionale culturale.
Din 2018 organizează Dezbateri culturale pe diferite teme de interes precum dezvoltarea audiențelor prin noile tehnologii sau drepturile de autor.