„Motor, acțiune!”, un eveniment ce aduce 3 titluri de filme în premieră în Iași și avanpremieră națională pe 21, 22 și 23 septembrie, începând cu orele 19:30 la grădinile The Secret (Ciric).

Filmele, La Belle Epoque, Corpus Christi și Babyteeth spun povești controversate și extrem de emoționante, povești ce au adus premii internaționale la Veneția, Sao Paulo, nominalizări la Oscar 2020 și marele premiu TIFF 2020.

Luni, 21 septembrie, vizionăm „La Belle Époque”, câștigătorul a trei premii la César 2020, pentru: Cea mai bună actriță într-un rol secundar (Fanny Ardant), Cel mai bun scenariu (Nicolas Bedos) și Cele mai bune decoruri.

Viața lui Victor, un sextagenar deziluzionat, este dată peste cap atunci când Antoine, un antreprenor strălucit, îi propune un nou tip de atracție: îmbinând artificii teatrale și reconstituiri istorice, firma lui Antoine permite clienților să aleagă o perioadă din viața lor și să se întoarcă în timp. Victor alege să retrăiască săptămâna cea mai marcantă din viața sa, cea din urmă cu patruzeci de ani, când şi-a întâlnit marea dragoste.

Distribuit în România de Independența Film.

Marți, 22 septembrie, vedem „Corpus Christi”, un film nominalizat la Oscar 2020 pentru „Cel mai bun film într-o limbă străină”, stârnește multe controverse, ridicând semne de întrebare.

Corpus Christi spune povestea lui Daniel, un tânăr de 20 de ani care are o revelație spirituală în timpul petrecut într-un centru pentru delincvenți juvenili. El își dorește să devină preot, un lucru imposibil, dat fiind cazierul pe care îl are.

Când este trimis să lucreze la atelierul unui tâmplar dintr-un orășel, la sosire se îmbracă într-o sutană preoțească și, printr-un accident, preia parohia locală. Sosirea tânărului și carismaticului preot dă comunității locale șansa de a începe procesul de vindecare în urma unei tragedii recente.

Inspirat din fapte reale, filmul este o dramă intensă și imprevizibilă, ce a câștigat două premii la Veneția.

Distribuit în România de Bad Unicorn.

Miercuri, 23 septembrie, „Babyteeth: Prima Iubire”, marele câștigător TIFF 2020. se vede în premieră la Iași și în avanpremieră în România.

Cum poți defini firescul atunci când trăiești într-o alegere nefirească a vieții?

Un film apreciat și premiat internațional, inclusiv la Festivalul de Film de la Veneția, vorbește despre alegeri, care uneori ne aparțin, alteori doar ne surprind.

Milla (Eliza Scanlen), personajul principal al filmului, jonglează printre emoții și o găsește pe cea care îi redă un control în fața haosului propriului destin: iubirea.

O dragoste atipică, contrazisă dar, în același timp, firească.

O oglindă a unei bucurii de moment înălțătoare, în care se reflectă mai târziu umbrele tristeții.

Distribuit în România de Bad Unicorn.

Toate detaliile sunt disponibile pe Showberry:

https://www.facebook.com/showberry.ro

Biletele se găsesc pe IaBilet.ro

https://www.iabilet.ro/bilete-motor-actiune/

***

Evenimentele vor avea loc în aer liber cu un număr limitat de participanți.

Open doors: 18:30

Proiecții: 19:30

Evenimentele vor respecta toate reglementările impuse de autorități: măsurarea temperaturii la intrare, menținerea distanțării sociale, portul măștii obligatoriu, igienizarea permanentă a locației.