În preambulul celei de-a 15-a ediții a SIMULTAN Festival, unul dintre cele mai importante și longevive evenimente dedicate artei media & video și muzicii experimentale, artiștii vizuali și new media sunt invitați să înregistreze lucrări video conform tematicii din acest an — UNSEEN. Ediția din acest an va avea loc în Timișoara, în perioada 27 septembrie – 3 octombrie 2020.

Festivalul SIMULTAN 2020 își propune, prin tematica „UNSEEN”, își propune să reflecteze asupra sensului și potențialul artei în contextul pandemiei globale, urmărește să puncteze modul în care artiștii răspund provocărilor majore ale zilelor noastre, aflate sub semnul incertitudinii care se infiltrează în spectrul percepției și al memoriei colective.

Până în data de 30 august 2020, Asociația Simultan așteaptă lucrări video inovative care să se raporteze la această temă.

În acest an, Asociația SIMULTAN va premia patru lucrări video (două realizate de artiști români și două realizate de artiști internaționali) cu un onoraiu de 300 de euro.

Pentru a se înscrie, participanții trebuie să completeze formularul online.

Participanții pot afla în ce parametrii trebuie să se încadreze lucrarea video înregistrată, precum și termenii și condițiile de înscriere, consultând regulamentul de aplicare.

Înscrierea nu presupune plata unei taxe!

Pentru mai multe informații, vizitați pagina https://www.simultan.org sau contactați organizatorii la adresa de email simultanfestival [at] gmail.com

SIMULTAN este un festival dedicat artei media și experimentului artistic, făcând o punte de legătură între diferite medii. Inițiat de un grup de artiști — Levente Kozma, Antal Huba, Szilard Szoke, Alin Rotariu și Sorin Vreme— festivalul Simultan s-a născut ca un proiect artistic, având scopul de a creea un context cultural al prezentului pe scena locală, încurajând formele noi și inovative de exprimare artistice, în domeniul artei vizuale și sonore.

Abordând noi estetici, prezentând artă video și evenimente live, temele și metodele abordate de festivalul SIMULTAN sunt: eclectism stilistic, relația dintre om și automatizare, reciclare sau teme ecologiste, lirismul sec – digital, fuziunea instrumentelor acustice și electronice, cinema-ul expandat, colajul jovial sonor live, precum și reflectarea asupra valențelor politice ale sunetului.