We Are Basca propune o incursiune în universul creativ a două scriitoare îndrăgite – Nora Iuga și Angela Baciu. Evenimentul, găzduit de Festivalul de teatru independent UNDERCLOUD va avea loc marți, 11 august, de la ora 19:00, în grădina Muzeului Antipa. Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile, pe bază de rezervare la [email protected]

Seara va începe cu o lectură-performace din romanul Mai drăguț decât Dostoievski, regizat de Chris-Simion Mercurian, cu Maia Morgenstern și Carla-Maria Teaha, în prezența autoarelor Nora Iuga și Angela Baciu. Romanul abundă în calambururi, satiră politică, observaţii cotidiene, referiri la lecturi, la lumea artistică, la evenimente de senzaţie cu coloratură local. După aceea, publicul este invitat la o discuție cu cele două autoare despre procesul de creație, despre cum este să colaborezi la un roman și cum te raportezi la un subiect semi-autobiografic.

Ca actriță și organizator al evenimentului, mi se pare fascinant să pot pătrunde în universul celor două scriitoare la – atât prin joc cât și prin discuția ce va precede spectacolul. Caut să descopăr ce stă la baza vitalității și a carismei celor două invitate, să explorăm împreună ce înseamnă această colaborare pentru ele și ce stă la baza muncii lor creative”, spune Carla Teaha.

Seara va continua cu proiectarea în premieră a unuor materiale video despre procesul creativ al unui scriitor, materiale filmate pe parcursul scrierii ultimului roman al Norei Iuga. Scopul întâlnirii este de de scoate la lumină parcursul unui manuscris de la idee la carte-obiect, vorbind despre etapele prin care trece un scriitor în acest proces. Evenimentul, moderat de Carla Teaha, și Chris Simion-Mercurian invită publicul la o revizuire a literaturii românești, aducând mai aproape personajele din spatele acestor cărți și oferindu-le spectatorilor ocazia de a se angaja într-o discuție cu acestea.

Proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Un proiect organizat de We Are Basca în cadrul celei de-a 13-a ediție a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD.

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/639941050265140/

Parteneri: Polirom, CBRE

Partener media: Radio Guerilla