Vă invităm sâmbătă, 25 iulie 2020, începând cu 18 și până la 22, la deschiderea expoziției Borne de Drum a artistului Ramon Sadîc. Condițiile actuale ne impun să vă rugăm să veniți pe rând, cât mai răsfirați, acest eveniment nefiind un vernisaj.

Curator: Mirela Ivanciu

Diptych Art Space, str. Plantelor, 58, București

Expoziția va putea fi ulterior vizitată numai printr-o programare în prealabil la 0755637266 (WhatsApp), sau printr-un mesaj privat pe Facebook sau Instagram.

Pentru desfășurarea evenimentului în condițiile de siguranță impuse de situația actuală, invităm vizitatorii să respecte noile reglementări și restricții referitoare la manifestările în spațiile publice: respectarea distanțării de minimum 2 m față de alte persoane, folosirea soluției dezinfectante aflate la intrarea în spațiul expozițional, precum și purtarea măștii pe toată durata vizitei expoziției.
Accesul în spațiu se va realiza pe ușa principală, ieșirea fiind facilitată de poarta din curte.

. . .

„Vulnerabilitatea umană este o absență a puterii, sau a încrederii în puterile interioare de a conține o suferință. Cât de vulnerabile sunt insă alte ființe in fața omului? Ce fel de povești zac ascunse în spatele fiecărui punct de vulnerabilitate, povești care cer să fie scoase la lumină?

Expresia figurilor animalelor prezentate privitorului în lucrările lui Ramon Sadîc, sunt prinse într-o ipostază de tip freeze, un moment anume, o privire care face față suferintei de pe o pozitie de vulnerabilitate, de blocaj.
Imaginile din această serie funcționează ca o cerere de ajutor, un semnal de alarmă, de atenționare, cu privire la propriile borne ale privitorului în ceea ce privește propria sa agresivitate. Pot funcționa și ca o unealtă de sensibilizare ecologică. Dar, dincolo de acestea, îți pui întrebarea ca privitor, oare ce fel de povești despre umanitate ascund aceste lucrări, aceste repere comune, puncte de cotitură ale drumurilor noastre pe termen lung?” Mirela Ivanciu

. . .

Ramon Sadîc s-a născut la Constanța, a studiat la Facultatea de Arte „Luceafărul” iar în prezent trăiește și lucrează la București.
Activează în scena de artă contemporană inspirându-se din realitatea socială imediată, fiind interesat în special de factori care provoacă anxietăți ce duc la frici sociale și de conceptul oprimat-opresor. Având deseori un mod ironic de exprimare, acesta se manifestă cu ajutorul mediilor precum pictura și obiectul. Lucrările sale oscilează între instalații complexe cu mesaj social și temă politică și lucrări simple, încărcate însă de ironie și umor.
Printre cele mai relevante expoziții solo ale sale se află:
„Arta la fereastră” – Galeria Simeza, București, 2006;
„Reshaping memories” – curator: Mirela Ivanciu, Galeria Tipografia, București, 2016;
„Memory Repair”, Galeria Tempoart, București, 2013; „HardfolkCore” – curator: Alexandru Bounegru, Atelier 030202, București, 2012.

Susține activitatea Modernism.RO printr-o donație.