Diversitatea, frumusețea, delicatețea, fragilitatea și aspectul efemer al plantelor mă fascinează.

Dacă privim cu atenție chiar și un banal fir de iarbă putem fi martori la miracolul vieții. Modul paradoxal prin care natura a găsit soluții de evoluție e prezent în tot ce ne înconjoară. 

Dați-vă răgazul de a admira o plantă, indiferent care! Pe lângă formele și culorile inedite pe care le veți vedea, aveți ocazia să vă deconectați de la tumultul cotidian și poate, pentru un moment, să trăiți în prezent. Va fi o clipă din acelea fericite ale vieții!

În această primăvară am reluat o mai veche preocupare și anume aranjamentele florale.

S-a dovedit o bună preocupare mai ales că a urmat perioada cu starea de urgență și interdicțiile de circulație. Cele câteva ramuri înflorite sau plante sălbatice crescute pe lângă garduri pe care le-am găsit în scurtele ieșiri pe lângă casă, în capitala asta sufocată de betoane, m-au ajutat să întrevăd un mic fragment și să-mi imaginez cât de frumoasă era primăvara de afară, din parcurile închise, din câmpurile pustii și pădurile încremenite…

Fără a avea pretenții și cunoștințe elaborate ale rigorilor cerute de tehnicile tradiționale japoneze ikebana, propun doar un exercițiu de admirație.

*

Aranjamente florale create și apoi fotografiate de Lucian Muntean în perioada ianuarie- iulie 2020.

*