Hypercube
instalație de Andreea Medar & Mălina Ionescu

18 iulie 2020 / 18:00-20:00 / LAPSUS (Timișoara) & str. Foișorului, nr. 9, ap. 1 (București)

Hipercubul e un portal interdimensional, imposibil de înțeles dintr-o singură perspectivă și similar doar practicii clonării spațiului. Este o machetă dar și un perimetru real care recreează fără fidelitate o altă încăpere și invadează Lapsus cu noi calități reflexive. Realitatea hipercubului e îndoielnică, iar odată ce îl pătrunzi te afli în mod simultan aici și acolo, între eter și propria ta percepție.

În Hipercub sunt unite dimensiuni într-un mod metaforic și fizic. Ele sunt intersectate prin video-ul cu patru canale folosind oglinzi reale, camere de supraveghere și imagini proiectate pentru a crea o hiper realitate care transformă prezența noastră într-un flux de informație ce se multiplică de la sine. Hipercubul este o instalație care se folosește de estetica spațiului social virtual și de feelingul unui video-call, sau de alienarea materială pe care o produce. Comunicarea instantă prin internet conține semnale noi, limbaje criptate, întrece limitele iluziilor și e un prototip al viitoarelor tehnologii de teleportare.

Nulificarea umanului și ecourile spațiale ale acestui act începe cu sunete indistincte, cu aproape-cuvinte…. “Laaaaag!” putem striga pe măsură ce eul digital ne părăsește corpul și intră în rețeaua multimedia-socială a infotainment-ului hiper-consumerist.

LAPSUS
Splaiul Peneș Curcanul, 3-5, et. 1, studio 27
Timișoara, România
https://lapsus.xyz/
https://www.instagram.com/lapsus.xyz/

Parte din platforma HYPERDOME a Asociației Lapsus, proiect cultural co-finantat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.