Ajuns la cea de-a 32-a ediție Salonul Național al Sticlei se dovedește a fi o manifestare importantă și longevivă în cultura românească actuală. Invităm publicul să participe la vernisajul expoziției, transmis în direct pe Facebook și You Tube, miercuri, 29 aprilie 2020, ora 18 la adresele:

și să o reviziteze oricând la

Sub patronajul Uniunii Artiștilor Plastici din România și cu denumirea ATELIERELE SALONULUI STICLEI 2020 ediția de anul acesta este cu totul specială, în mai multe moduri: 

Este specială pentru că a reușit să adune un număr record de participanți: 54 de artiști români din toată țara – și din afara ei – din diferite generații, de la persoane a căror operă este cunoscută pe plan național și internațional până la debutanți aflați la început de drum au răspuns apelului de participare lansat de organizatori.

Este specială pentru că pentru prima dată Salonul Sticlei intră în mediul virtual, fiind accesibil unui public mult mai larg prin expunerea expoziției pe Internet. 

Este specială pentru că, pentru prima dată în istoria sa de 32 de ani, nu se organizeză în sala de expoziții. Datorită restricțiilor de circulație și adunare impuse în urma pandemiei artiștii și publicul nu se vor mai putea întâlni față în față, dar faptul că nu vom ciocni un pahar de șampanie la vernisaj nu însemnă că nu vom fi împreună. Păstrând distanța socială ne întâlnim și comunicăm on-line: e foarte important pentru artiști să simtă susținerea și încurajarea publicului, cu atât mai mult acum. 

Și nu în ultimul rând, ediția 2020 este specială pentru că dovedește o formidabilă solidaritate și responsabilitate a artiștilor sticlari, care s-au mobilizat și au strâns rândurile în aceste condiții dificile, pentru a continua să prezinte publicului arta de calitate la care acesta este îndreptățit și care să îl ajute să privească mai senin și cu speranță spre viitor.

Felicitări și mulțumiri tuturor artiștilor participanți la ediția istorică a Salonului Sticlei, ATELIERELE SALONULUI STICLEI 2020!

Curatorii expoziției: Cristina ILINCA, Vladimir CIOROIU