„Mon Cabaret Noir”, de Răzvan Mazilu – un spectacol total, cu teatru, coregrafie, muzică și foarte multă culoare –  este programat pentru duminică, 3 mai, în cadrul seriei Teatrelli online și poate fi vizionat gratuit de publicul larg pe www.teatrelli.com, în intervalul orar 18.00 – 23.00.

Teatrelli continuă evenimentele care marchează Ziua Internațională a Dansului prin intermediul seriei speciale Teatrelli online. După dezbaterea în premieră care i-a reunit pe 29 mai pe trei dintre cei mai emblematici oameni de cultură ai momentului la nivel internațional, Noa Wertheim (coregafa companiei Vertigo din Israel), Tobias Biancone (Directorul General al Insitutului Internațional de Teatru ITI-UNESCO) și Jarosław Fret (Directorul Institutului Grotowski și al Teatr Zar) în dialog cu criticul Octavian Saiu la Anotimpurile dialogului despre teatru, publicul se poate bucura de această dată online, gratuit, de unul dintre cele mai de succes spectacole din stagiunea teatrului: „Mon Cabaret Noir”, semnat de cunoscutul coregraf și regizor Răzvan Mazilu. Spectacolul le are în distribuție pe unele dintre cele mai apreciate actrițe autohtone: pe Ilona Brezoianu, Anca Florescu, Alina Petrică și Ana Bianca Popescu. Acestora li se alătură chiar Răzvan Mazilu, într-un rol mut, de o „expresivitate sfâșietoare(Adevărul).

Spectacolul reprezintă un demers unic, complex și emoționat și se joacă cu casele închise de la lansare, fiind prezentat în 2016 și în Festivalul Național de Teatru (FNT), iar în 2019 la Festivalul

Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS).  „Mon Cabaret Noir pornește de la povestea Anitei Berber – dansatoare, coregrafă, actriță și fotomodel de mare succes din anii 1920, epoca de aur a cabaretului, o personalitate avangardistă, rebelă și excentrică, cu un destin demn de un scenariu de film.

„Mon Cabaret Noir durează o oră și 20 de minute și invită publicul să pătrundă în lumea cabaretului berlinez, încărcată cu erotism, viață de noapte, libertate sexuală totală, droguri și alcool, unde nimic nu este prea bizar și totul este permis pentru experimentare.

„Spectacolul provoacă prin erotism și sondează părțile întunecate ale personalității noastre. Provoacă, în primul rând, ideea de libertate – aș putea spune că este o pledoarie pentru libertatea ființei, o ființă scuturată de toate prejudecățile și toate regulile pe care societatea le impune. Este un gen de demers cu care publicul nu este obișnuit: un spectacol total, cu teatru, coregrafie, muzică și foarte multă culoare. Este făcut cu profesionalism, am încercat să ridicăm o ștachetă în această idee a spectacolului total. Este foarte bine documentat și, nu în ultimul rând, îmi place să cred, temele și ideile din spectacol ating niște corzi neștiute sau uitate din sensbilibiltatea spectatorilor.” , povestește coregraful și regizorul Răzvan Mazilu.

„Mon Cabaret Noir” va fi difuzat duminică, 3 mai, pe www.teatrelli.com, în intervalul orar 18 – 23. Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

DespreTeatrelli

Teatrelli este un proiect al Primăriei Capitalei prin creart, un spațiu cultural alternativ dedicat artelor performative, care oferă publicului producții proprii de teatru și dans, precum și concerte acustice, dezbateri și artist-talk-uri. 

www.facebook.com/teatrelli/

www.instagram.com/teatrelli/

www.teatrelli.com