Festivalul de Film şi Istorii de la Râşnov (FFIR) a apărut în anul 2009 din dorinţa valorificării unui capitol important al cinematografiei locale şi mondiale, dar şi din nevoia de a produce în spaţiul public românesc discuţii relevante. Este un eveniment inedit pe piaţa culturală românească, în care Istoria şi Filmul se întâlnesc sub o formă serioasă, dar şi recreativă.
Pentru ediţia a 12-a, organizatorii FFIR invită graficienii experimentaţi sau la început de drum să participe la un concurs pentru realizarea graficii campaniei de promovare. Tema festivalului în acest an este „Război şi Pace” iar argumentaţia alegerii acestei teme se regăseşte mai jos. Elementele campaniei vor fi:
– grafică pentru afiş format A2, cu o zonă liberă pe una din laturi pentru siglele organizatorilor, partenerilor etc.;
– aceeasi grafică de la afiş dar în format A5, fără zona liberă rezervată siglelor;
– banner pentru pagina de facebook;
– monogramă pentru sticker, ce va putea fi folosită pentru imprimare pe tricouri, căni şi sacoşe de pânză, ecusoane.
Termenul limită pentru trimiterea lucrărilor este 10 mai 2020 ora 24:00 pe adresa [email protected]
Juriul va desemna conceptul câştigător în ziua de 15 mai 2020. Premiul este în valoare de 2500 lei brut. În funcţie de calitatea lucrărilor primite, juriul poate decide acordarea şi altor premii sau, la polul opus, nu va desemna niciun câştigător.
Argument temă:
În secolul XX a apărut pentru prima dată în istorie conflictul global, care a influenţat destinele tuturor oamenilor de pe planetă. Conflictele din prezent – deşi sunt aparent locale – au, de asemenea, efecte la nivel global. Modul în care s-a reglementat pacea după conflicte s-a dovedit a nu fi de cele mai multe ori unul eficient, generând, mai devreme sau mai târziu conflicte noi.
Suntem totuşi 2-3 generaţii care nu ştim ce înseamnă un război “clasic” şi urmările lui (foamete, distrugere, haos, victime, deportări etc.) pentru că în Europa nu a mai fost un conflict major din 1945. Dar experimentăm în fiecare zi alte tipuri de conflicte: în economie, politică, sport, pe stradă, între generaţii, cu pandemiile, Război Rece, disensiuni climatice, diplomatice, terorism şi lista poate fi mai lungă. Toate acestea produc schimbări esenţiale nu doar în modul nostru de viaţă dar şi la nivelul valorilor.
Creşte în rândul unei anumite părţi a societăţilor noastre naţionalismul, agresivitatea, admiraţia pentru “comandanţi” de oşti şi lideri supremi. Tehnologia ne conectează cu lumea largă dar indivizii sunt tot mai izolaţi şi mai puţin toleranţi. Răul şi binele au devenit banalitate, valori relative. Războiul şi Pacea sunt instrumente electorale. Dinamica Marilor Puteri se schimbă destul de rapid. Cum arată războiul viitorului? Sau deja se întâmplă? Ne-am “plictisit” de pace?
Recent Comments