Galeria Quadro: Licitația de primăvară se va desfășura exclusiv online între 3 – 5 aprilie 2020

Galeria Quadro, din Cluj, organizează în perioada 3 – 5 aprilie 2020, Licitația de primăvară Quadro #28. Dedicat publicului iubitor de artă și investiții, evenimentul se va desfășura exclusiv online, pe website-ul galeriei: www.galeriaquadro.ro, iubitorii de artă putând licita live pentru loturile favorite din confortul propriei case.

Galeria se alătură eforturilor de combatere a pandemiei COVID-19, donând 5% din veniturile realizate în licitația actuală pentru achiziționarea echipamentelor medicale necesare către Crucea Roșie în fiecare județ (inclusiv din străinătate) unde s-au adjudecat loturi, prin redistribuire proporțională.

Licitația Quadro #28 prezintă o selecție importantă de artă modernă din România și reunește 150 de lucrări, aparținând unui număr de peste 100 de artiști, cu prețuri de pornire între 50 – 15.000 EUR și conține un material diversificat, de la piese cu valoare muzeală până la o plajă largă de lucrări rare, dar cu prețuri accesibile.

Sunt aduse astfel în fața colecționarilor câteva vârfuri ale școlii clujene de artă: rafinatul Model de Aurel Ciupe, sofisticatul Nud în atelier II de Miklóssy Gábor, Capre la pășune de Teodor Harșia, Portretul lui Vetro Artur de Nagy Imre, ampla panoramă fantezistă a Clujului de Balázs Péter, Fata cu măr verde de Rusz Lívia și Actrița de Tóth László. Alte piese remarcabile clujene sunt semnate de Balaskó Nándor, Corneliu Brudașcu, Mohy Sándor, Romul Ladea, Szervátiusz Jenő.

O curiozitate a licitației este misteriosul Ponte Vecchio de Merész-Müller Gyula realizat în 1913, de o modernitate surprinzătoare, în care elementele pointilismului potențează atmosfera de reverie. 

Seria lucrărilor moderne este condusă de Natura statică a marelui colorist Alexandru Ciucurencu și este urmată de lucrări semnate de Constantin Piliuță, Vasile Crișan, Anton Lazăr, Sorin Câmpan.

Vârful licitației este reprezentat de lucrarea Peisaj băimărean cu Dealul Crucii realizată de unul din fondatorii Coloniei de la Baia Mare, Iványi Grünwald Béla. Opera prezentă în licitație a fost executată în 1910, fiind un exemplu matur și consistent al întâlnirii postimpresionismului cu fovismul. Lucrarea a aparținut celebrului Salon Könyves Kálmán din Budapesta și a figurat în expoziția jubiliară a coloniei de la Baia Mare, în 1912.

Alte piese remarcabile băimărene sunt Autoportretul lui Ziffer Sándor, două peisaje excelente de Balla Béla, un rar peisaj din Baia Sprie de Borgida Pál și un poem Verlaine pictat de Szolnay Sándor, cum erau caracterizate peisajele acestuia de un critic al epocii.

O amplă serie de grafici prețioase și unice semnate de maeștri – Nagy István, Perlrott Csaba Vilmos, Kmetty János, Eugen Pascu, Dési Huber István, Leon Alex, Iulius Podlipny Gyula, Soó Zöld Margit – completează licitația.  

 „În momente care încearcă întreaga societate, cum este și cel prezent, este testată durabilitatea artei. În astfel de momente valoarea intrinsecă și cea investițională a artei se pot corela mai bine, și interesul și responsabilitatea noastră ca organizatori de licitații este să oferim credibilitate valorilor promovate. Prin prezenta selecție dorim să servim atât iubitorii de artă, cât și cei de investiții care caută securizarea veniturilor prin achiziții care contribuie la creșterea calității vieții. – a menționat Sebestyén Székely, directorul Galeriei Quadro.

Galeria Quadro oferă garanția nelimitată a autenticității lucrărilor.

Pentru a afla mai multe detalii despre licitație, vizitați website-ul galeriei. Urmăriți Galeria Quadro pe Facebook pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.