FESTIVALUL MUZICII MAGHIARE

EDIŢIA A XVI-a

11-14 mai 2020

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti, sub egida Festivalul Muzicii Maghiare organizează în perioada 11-14 mai 2020 o nouă ediţie a concursului de interpretare pentru tineri muzicieni. Festivalul este o formă de popularizare a literaturii muzicale clasice maghiare şi este dedicat tinerilor muzicieni din România, care se angajează să interpreteze şi piese semnate de compozitori maghiari. În cele trei seri ale festivalului îşi vor măsura talentul tineri artişti (peste 18 ani) prin interpretarea unui program de 20-25 de minute, cuprinzând opusuri din literatura muzicală maghiară în proporţie de minimum o treime din timp, alături de compoziţii din literatura muzicală românească şi/sau universală. Pot participa solişti sau duo-uri. În cazul interpreţilor vocali se acceptă lieduri şi arii din opere.

Înscrierile se fac până luni, 4 mai 2020 la Institutul Maghiar din Bucureşti, la sediul din str. Gina Patrichi nr. 8, Bucureşti, cod poştal 010449, expediind prin poştă sau pe cale electronică la secretariatul institutului ([email protected]):

  • curriculum vitae artistic (nu europass!), ce trebuie să conțină date de contact (nr. telefon, adresă e-mail), în format .doc, .docx
  • programul de concurs
  • înregistrarea piesei/pieselor compozitorilor maghiari (în format .mp3), pe baza căreia va avea loc preselecţia. Rezultatele preselecţiei vor fi comunicate pe data de 6 mai prin e-mail, la adresa indicată de către fiecare concurent.

 

Nu se percepe taxă de participare.

Premiul primilor trei clasaţi constă în posibilitatea de a susţine un recital la unul din institutele maghiare din străinătate, precum şi premii în bani în sumă de 300/200/100 euro impozabili.

Începând cu ediţia din 2017 decernăm, împreună cu Fundaţia ACCUMM, şi premiul In memoriam Ludovic Bács, câştigătorul acestui premiu fiind invitat să susţină la Institut recitalul care se va organiza în memoria dirijorului Ludovic Bács, în luna ianuarie a anului următor.

Începând cu ediţia din 2019 Academia IConArts oferă bursă unui tânăr interpret (violonist, chitarist, percuţionist sau violoncelist) în vederea participării la masterclassuri timp de 10 zile, organizate în cadrul academiei, în Transilvania.

2020 este an aniversar Bartók Béla, Dohnányi Ernő și Fischer Annie. Cu ocazia aniversării a 25 de ani de la dispariția pianistei, o excelentă Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București decernează premiul de talent Fischer Annie.

În mod tradiţional va vota şi publicul, iar alesul acestuia va avea de asemenea posibilitatea de a susţine un recital integral la institutul nostru în ajunul Crăciunului.

Spectacolele-concurs vor avea loc la Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti (str. Gina Patrichi nr. 8) în zilele de luni, marți şi miercuri, 11-13 mai 2020, începând cu ora 18.00.

Festivitatea de premiere și concertul de gală vor avea loc joi, 14 mai.