your swetness is my weakness
Solo Show Megan Dominescu

Vernisaj vineri, 14 februarie 2020 | 19:00

Popa Soare 26, Bucharest
www.ancapoterasu.com

Ce faceți de Valentine’s? Vă așteptăm vineri seara la vernisaj cu Megan Dominescu – your sweetness is my weakness.

Megan Dominescu realizează lucrări din materiale textile, covoare împletite ce fac referire la un peisaj vizual local inundat de imagini sexuale, camere de videochat și saloane de masaj erotic. Delimitările industriei pornografice se topesc cu fiecare imagine, privirea fiind captivată de fluxul continuu de promisiuni sexuale așa cum apar pe afișele și pliantele care împânzesc spațiul public bucureștean. Artista se joacă cu forța seducătoare a kitsch-ului și a promisiunii satisfacției imediate, fără a se preocupa de subiectul sau de obiectul privirii, ci doar de actul de a privi. Megan Dominescu are un simț violent al umorului, totodată grotesc și ludic, aducând în centrul atenției noastre absurditatea și prezența insistentă a imaginilor de care nu ne putem ascunde.

Dragă Megan,

Încă de când ne-am întâlnit am vrut să te întreb cum ai intrat în această frenezie a croșetatului de covoare. Lucrările mi-au atras imediat atenția – nuditatea, expunerea, invitațiile insistente să te simți bine.

Critici oare comercializarea sexului? Râzi de cei care râd de cei ce râd de sine?
Surprinzi ceva ce în același timp atrage ochiul dar îl și face să treacă cu vederea, domesticind bizar ambele tendințe. Mai știi covoarele acelea omniprezente cu Răpirea din serai – personajele se salvează reciproc. Cine salvează personajele tale? Crezi că au nevoie de vreo salvare?

 „100% real” – Îți pot atinge imaginile – unele sunt aspre pe margini, sunt proaspăt lipite și poartă un miros puternic de silicon. Îți mărturisesc că nu le-am putut ține în birou, tu le tot aduceai și eu le tot ascundeam pe hol. Ai venit apoi și cu păpușile care m-au speriat în câteva dimineți somnoroase, așa cum stăteau ele prin spațiu nemișcate, dar cu aerul unei prezențe reale.

De ce este Iorgu tiranul abisului, agresorul? Brațele lui sunt pufoase, un ghem moale în mâinile tale. Oare covoarele tale se deșiră?

Lucrările tale sunt moi la atingere, dar pe alocuri buclele sunt strânse, meticuloase, atent lucrate. Există o textură aspră în jurul literelor ce formează cuvintele: Iuby, Ms. Exclusivity, Confidential și Fete excitate… Sânii lor ies în evidență, au sfârcuri verzi și roșii, gurile rânjesc pe fețe înfometate care nu sărută, doar consumă.

Moduri de a îmi arăta lucruri pe lângă care trec fără să mă mai uit.

Există un ecran al unui ecran pe covorul tău, fetișizat și materializat. Lucrarea „Octopussy” îmi amintește de toate acele video-uri hentai piratate și luate de pe internet, pasate de la unul la altul când eram în liceu. Pe atunci aveau un iz de ceva interzis, ușor fascinant și excitant, dar îndepărtat – cât de calm și benign se instalează realitatea noastră vizuală.

Dragă Megan,
Ne vedem la deschidere,
C.

Megan Dominescu (n. 1997) trăiește și lucrează în București unde a absolvit Departamentul de pictură de la Universitatea Națională de Arte în 2018. Născută în Olanda, Megan a locuit apoi o perioadă la Washington, D.C. înainte de a se muta în România. Megan Dominescu se inspiră din arealurile culturale diferite în care a crescut pentru practica ei artistică. Folosind umorul ca armă, opera ei are ca punct de pornire observarea și documentarea absurdului, evidențiind discrepanțele culturale și celebrarea bizarului. Megan este membră a spațiului de artă MOXA20 din București și face parte din duo-ul Miss Clitoral.