Cinema Muzeul Taranului – Studio H. Bernea, Bucuresti
Vineri, 31 ianuarie 2020, ora 20:00

Superhombre

Duration: 1h 9
Country: România
Year: 2019

#documentary

Un alpinist trebuie să aibă în permanență trei puncte de sprijin. Horia Colibășanu e dentist, soț și tată a doi băieți și alpinist de elită în Himalaya. Cum își găsește echilibrul? Probabil e…Superhombre

Timp de 3 ani, echipa l-a urmărit pe protagonist în expedițiile sale, dar mai ales în sânul familiei, unde are de rezolvat chestiuni din cele mai obișnuite. 

Antrenamentele din Timișoara, presiunea sponsorilor, deciziile importante care trebuie luate în fiecare zi sunt uneori mai greu de dus decât provocările din expediție. Sunt munți de urcat și acasă. 

“Superhombre” este o poveste despre căutarea libertății într-o lume în care timpul e tot mai scurt. Pentru Horia și colegii lui, Himalaya e unul din ultimele locuri de pe planetă unde mai poți trăi neprevăzutul, aventura autentică. 

Prezentat în avanpremieră la a șasea ediție a festivalului de film Ceau, Cinema! în fața a 800 de spectatori, “Superhombre” a fost selectat apoi în competițiile internaționale la festivalurile de film și cultură montană din Poprad (Slovacia), Cracovia (Polonia) și Bilbao (Spania). 

Documentarul independent „Superhombre” este prezentat de Asociația Marele Ecran și Fundația PressOne, cu susținerea Vitas România, Haufe Group, Kathrein România, Ness România, Club Sportiv Alternative TM.

Parteneri media: Kiss FM, Zile și nopți.

Audiență Generală (AG)

Distribuit de Domestic Film.

Trailer link:  https://www.youtube.com/watch?v=FqXqoFVbm6A&t=6s

http://aarc.ro/filme/film/superhombre-2019