Galeria Quadro 21 anunță lansarea celei de-a doua ediții entry: apel pentru artiștii emergenți din scena artistică clujeană. Astfel, invităm artiștii să aplice cu un proiect expozițional solo, gândit pentru spațiul din mansarda galeriei noastre.

Prin entry ne dorim să continuăm întărirea dialogului dintre artiști, galerie și publicul nostru și să contribuim la diversificarea scenei artistice, prin sprijinirea unor propuneri consistente și modalități de exprimare bine conturate. Proiectul nu este limitat tematic și orice mijloc de expresie artistică (pictură, sculptură, grafică, fotografie, video, instalație, performance etc.) este bine venit. Propunerea câștigătoare se va implementa în perioada de o lună de la anunțarea rezultatelor până la deschiderea expoziției.

Criteriile de eligibilitate pentru înscrierea în apel sunt următoarele:

  1. a) să fi împlinit vârsta de 18 ani și să nu depășească vârsta de 30 de ani
  2. b) să activeze pe scena artistică clujeană
  3. c) lucrările propuse să nu fi fost expuse înainte

Evaluarea va fi făcută de o comisie formată din membrii echipei galeriei și specialiști invitați și va urmări originalitatea artistului, integrarea proiectului în demersul acestuia, congruența dintre concept și materialul vizual, noutatea propunerii, aportul proiectului la diversificarea scenei locale (clujene și/sau românești), fezabilitatea proiectului și modul de utilizare a spațiului dat.

Echipa galeriei va colabora cu artistul pentru implementarea proiectului, galeria asigurând necesitățile tehnice, logistice și de comunicare ale expoziției, organizarea și promovarea evenimentului. În plus, ne dorim ca această colaborare să fie încheiată cu o sesiune de feedback, cu privire la demersul proiectului, dar și la recepția evenimentului din partea diferitelor segmente implicate.

Pentru a aplica, vă rugăm să accesați următorul link.

Termen limită pentru înscrierea proiectelor: 23 februarie 2020.

Pentru mai multe informații vizitați www.quadro21.com.

_____________

Galeria Quadro 21 a fost înființată în anul 2016, fiind ramura contemporană a Centrului de Artă Quadro din Cluj, împreună cu galeria de artă modernă, fondată în anul 2008. Galeria promovează tendințele progresiste ale artei românești din 1960 până în prezent și își formează un portofoliu internațional de artiști care interoghează rolul artei în raporturile sale cu problematicile sociale și ecologice ale prezentului.