Creativitatea mare răstoarnă resursele mici!

Pune mâna pe telefon sau camera de filmat, dă-ți frâu liber ideilor și înscrieți scurtmetrajul la Super, festivalul de filme făcute de adolescenți, până pe 15 martie!

 

Mic sfătuitor de făcut filme Super, Ediția a 8-a

  1. Înainte de a-ți pune orice întrebare despre aparatură și tehnică (care te asigurăm că nu sunt cele mai importante criterii de selecție pentru noi) doar ia un telefon sau aparat și filmează. Dacă vrei, pe urmă poți reface!
  2. Uită-te în jurul tău. În imediata ta apropiere. Te inspiră ceva? Uneori povestea e mult mai importantă decât orice aparat, obiectiv, trepied sau program în care o să editezi. Și foarte important: nu îți subestima propria poveste. De multe ori poate fi mai bună decât toate situațiile ficționale la un loc.
  3. Dă-ți libertate totală în alegerea cadrelor. Nu există corect sau greșit, compune imaginea cum vrei tu, cum ți se pare potrivită pentru film.
  4. Noi credem că sunetul e la fel de important ca imaginea. Nu-l pierde din vedere. Poți înregistra foarte ușor cu telefonul tău.
  5. Nu-ți fie frică să ceri ajutor de la oameni cu mai multă experiență, majoritatea abia așteaptă să o împărtășească cu tine. Chiar dacă sunt ocupați, cel mai probabil sunt doritori să ajute.
  6. Doar fă filmul! Pe bune, acum. Experimentul e mama învățăturii.

Te poți înscrie la una dintre următoarele secțiuni:

  • competiția națională (deschisă pentru orice filme făcute de liceeni, în afara atelierelor de film);
  • workshop friends (filme realizate în ateliere de film, precum atelierele Vira, One World sau Let’s Go Digital);
  • festival friends (filme realizate de foști participanți la Super care acum nu mai sunt liceeni).

Regulament și detalii: http://www.superfestival.ro/newsupersite/2019/12/07/inscrieri-de-filme-super-2020/

Super este cel mai mare festival din România unde se proiectează filme făcute de adolescenți. Festivalul e organizat de tineri, cu puțini adulți implicați – s-a născut în 2013, din dorința unor regizori adolescenți de a avea un loc unde să își arate filmele, unde să se exprime. În iunie 2019 a avut loc ediția a 7-a, la Cinemateca Eforie – cu 7 proiecții de scurtmetraje naționale și internaționale, ateliere de film, fotografie, poezie și creative writing, noul concept Super Warm-Up (o serie de evenimente multidisciplinare în pregătirea festivalului), o expoziție de artă și petreceri.

Dacă vrei să descoperi mai multe povești despre experiențele de la festival, stai cu ochii pe Instagramul Super: @superfilmfestival și pe Facebook-ul nostru: facebook.com/superadolescentii.

Ne găsești și pe Patreon, la: https://www.patreon.com/superfestival

 

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.