Popa Soare 26, București

Solo Show Sebastian Hosu
Leisure Life
Curator Lotte Laub

Sâmbătă, 14 decembrie, ora 16:00
www.ancapoterasu.com

Vă invităm la vernisajul primei expoziții personale a artistului Sebastian Hosu la Galeria Anca Poterașu ce va avea loc sâmbătă, 14 decembrie, începând cu ora 16:00 Expoziția este intitulată Leisure Life, curator Lotte Laub.
Vă așteptăm să ne bucurăm de un pahar de vin bun și de poveștile de final de an.

Leisure Life, prima expoziție individuală a lui Sebastian Hosu, la București, curprinde picturi în ulei, desene în cărbune și pânze hibride în ulei și carbune. Desenele sale în carbune amintesc de negativele fotografice, ca și cum lumina și întunericul s-au înlocuit reciproc, ca și cum am privi instantanee nocturne, iluminarea și motivele sugerând atât semne de rău augur cât și enigme. Această realitate contrastează cu picturile în ulei caracterizate de culori de vară…”
– Fragment de text de Lotte Laub. Read more…

Partener: Institutul Goethe București

Sebastian Hosu s-a nascut la Satu Mare în 1988. El locuiește și lucrează la Leipzig. A absolvit studiile Universității de Arte și Design de la Cluj-Napoca, precum și Albertina Academy of Fine Arts de la Torino. A obținut o diplomă de MA în domeniul picturii la Royal Academy of Fine Arts de la Liège și a urmat studii post universitare la Academy of Fine Arts (HGB) de la Leipzig. Lucrările sale au fost expuse în numeroase expoziții, inclusiv expozițiile individuale In the light of a lake (Fluid Project, 2019), Friends of Current Art Association, Zwickau; Green Meat (2018) la Museum of Fine Arts (MdbK) de la Leipzig; Outscape (2017) la Filipp Gallery de la Leipzig si Creating Realities (2017) la Rutger Brandt Gallery in Amsterdam. A primit numeroase premii, inclusiv The Elisabeth Greenshields Award, Canada (2019 și 2017), precum și premiul întâi la ArtWalk–Park 2015 de la Leipzig. Creațiile sale sunt găzduite în Colecția Hildebrand Collection, colecțiile MdbK de la Leipzig și Technical University de la Darmstadt, precum și de Dresden State Art Collections.