Galeria L’Autre și Asociația Little People vă invită în data de 12 decembrie, începând cu ora 18:00, la licitația caritabilă din lucrările lui Gábor Miklóssy.

Să ajutăm împreună copiii bolnavi de cancer! Asociația Little People oferă programe de suport psihosocial pentru copii și adolescenți din 10 secții oncopediatrice din România și Republica Moldova. Voluntarii asociației creează un mediu confortabil în spitale în care copiii bolnavi au șansa să se simtă în primul rând copii, având acces la joacă, activități distractive și un mediu securizant în care să se dezvolte psiho-social armonios. Licitația noastră caritabilă sprijină această muncă enormă a voluntarilor asociației.

Gábor Miklóssy (1912–1998) este unul dintre cei mai importanți pictori din Transilvania. Profesorul a educat mai multe generații de artiști la Universitatea de Artă din Cluj. Artistul este și astăzi din păcate renumit ca pictorul Griviței 1933, dar opera sa monumentală este în mare parte compusă din nuduri. Începând de la anii studenției de la Budapesta până la moartea lui, a pictat mii de nuduri, de multe ori folosind aceleași motive. Arta lui s-a dezvoltat într-o epocă când a picta nuduri însemna într-un fel și opoziție față de regim. Poate și din acest motiv a fost puțin uitată pictura sa. Am ales din vasta lui operă o serie de lucrări, care ne dezvăluie etapele procesului de creație, de la studii și „exerciții” până la pânzele în ulei de mare dimensiuni.

Expoziţia poate fi vizitată între 9 decembrie 2019 – 8 ianuarie 2020.

Vă așteptăm cu drag!

►Pentru mai multe informații despre Asociația Little People, vă rugăm să vizitați: https://www.thelittlepeople.ro/ro/

►Pentru mai multe informații despre Galerie, vă rugăm să vizitați: https://lautregalerie.ro/ro