Ne face plăcere să vă invităm la lansarea celui de-al 2-lea număr al revistei feministe CUTRA, vineri 29 noiembrie, orele 19.30, la Centrul Național al Dansului din București. Numărul #2, cu titlul „Împreună”, abordează tema colectivității dintr-o perspectivă feministă intersecțională. Își propune să sublinieze importanța acțiunii colective și a angajamentului social din partea femeilor, a persoanelor queer, sau a celor care fac parte din comunități marginalizate.

Lansat pe scena românească în 2018, proiectul editorial CUTRA (print și online www.cutra.ro) a avut un impact rapid pe plan local, ce demonstrează nevoia producției de cunoaștere feministă în limba română. Concepută în registrul culturii pop, CUTRA aduce împreună demersuri feministe intersecționale, mai precis cultura produsă la intersecția gândirii despre clasă, religie, rasă, etnie, sexualitate și gen, reușind astfel să facă vizibile practici teoretice și artistice multiculturale, orientate spre afirmarea diversității. CUTRA și-a propus încă de la început să conecteze diferite generații și discipline, stiluri și povești pentru a crea un conținut cât mai divers, care să includă multitudinea de perspective și totodată să rămână reprezentativă pentru nevoile locale.

Lansarea revistei va fi însoțită de un concert live al Addei Kaleh, care ne va prezenta melodii de pe noul EP, Artificial. Adda Kaleh este proiectul muzical al artistei Alexandra Pirici, recunoscută la nivel internațional pentru arta performativă și instalațiile sale. Alexandra Pirici își privește proiectul muzical ca pe o extensie a muncii sale artistice, situându-se în marele domeniu muzical undeva între indie, pop și muzică electronică.

Mai multe detalii despre proiectul CUTRA puteți găsi pe pagina www.cutra.ro sau pe profilurile de social media, Facebook și Instagram

 

Echipa CUTRA: Ali Venir, Nicoleta Moise, Lavinia Ionescu, Cristian Nanculescu