În 11 octombrie, de la ora 19,30, are loc deschiderea ediției 2019 a JCE / Creația Tânără Europeană în Montrouge, Paris. 
Împreună cu cei opt artiști câștigători ai acestei ediții (Mihai Zgondoiu, Andrei Ciurdărescu, Anticamera, Sungjae Revo Kim, Sarah Muscalu, Baraka, Mihaela Mihalache și Roxana Ajder), Fundația Culturală Intact participă pentru a doua oară la lansarea acestei manifestări artistice de anvergură în care se regăsesc 56 de artiști din 7 țări europene (Franța, Danemarca, Letonia, România, Italia, Spania și Portugalia), aleși în urma unei jurizări naționale. 
Președintele juriului și curatorul pentru România este pictorul Florin Ștefan. În cadrul acestui eveniment va fi decernat și Marele Premiu al JCE.
În calitate de organizator al secțiunii române a JCE, Fundația Culturală Intact este sprijinită în demersul cultural de afirmare a orașului Cluj-Napoca în această ligă artistică europeană de partenerii  Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și Centrul de Interes, precum și de sponsorul nostru Weberbau.
Orașul Cluj-Napoca va fi gazda expoziției itinerante JCE/ Creația Tânără Europeană între octombrie și noiembrie 2020, la Centrul de Interes.