Sub titlul generic Noul Val, toamna 2019 inaugurează seria de evenimente organizate de Fabrica de Pensule având ca punct central activitatea artiștilor emergenți,

Proiectul debutează printr-o expoziție curatoriată de către doi tineri absolvenți ai Universității de Artă și Design, Alexandra Mereuți și Sebastian Danciu, intitulată Noul Val #1 When the center does not hold. În cadrul expoziției expun: Sebastian Danciu, Erik Felfalusi, Adela Giurgiu, Andreea Hoha, Alexandra Mereuți, Roxana Morar, Rudolf Ráhel, Ionuţ Claudiu Vancea.

Vernisajul va avea loc la Fabrica de Pensule, spațiul Pilot, în data de 7 noiembrie 2019, începând cu ora 18:00.

Mutarea punctului de focus a Fabricii de Pensule către artiștii emergenți include o colaborare mai strânsă cu universitățile de specialitate de la nivel local și național, cadre didactice, studenți și grupări de student și tineri artiști.

Astfel, expoziţia aduce împreună absolvenţi ai Universităţii de Artă şi Design, din diferite promoţii, care au încercat să se repoziționeze după o experienţă care i-a făcut să se simtă alienaţi de munca lor şi de ei înşişi. Ceea ce toţi au în comun este un gest de orientare, fie că abia au ieşit dintr-un sistem şi încearcă să se orienteze din acel punct, fie că orientarea lor vine după o perioadă de repaus.

Expoziția va fi deschisă până în data de 6 decembrie și va putea fi vizitată în mod gratuit, de miercuri până sâmbătă, între orele 15:00 – 19:00. Vizita include un tur ghidat gratuit.

Proiect finanțat de Primăria și Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca. 

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

#FDP10  #TimesOfTransition