Atelier Patru din Cluj-Napoca prezinta intre 29 octombrie si 10 noiembrie 2019 expozitia personala a artistei Corina Oprea, Little Money, curator Mihai Nutu.

In copilărie mi se părea că cei mai bogați și mai fericiți oameni erau taxatoarele care vindeau bilete in autobuzele ticsite . Stăteam cu nasul turtit de geamul cabinei lor, de la înălțimea căreia ne dominau pe noi, călătorii de rând.

Banii circulau din mână in mână. Cu cât mai mărunți, cu atât mai mulți. Visam să ajung taxatoare, să am bani mulți, ca să cumpăr ciocolată, care era rară și scumpă sau vreo jucărie.

Apoi au scos taxatoarele din autobuze și le-au închis în niște cutii mari, în stații, așa, ca să nu mai vadă copiii mormanele de monede și să nu-și mai dorească să se facă taxatoare.

Până la urmă, le-au scos și din cutii, iar cutiile s-au micșorat și au început să vândă bilete de capul lor. Ce copil ar mai vrea sa stea ascuns toată ziua într-o cutie, mai ales  acum că  banii stau și ei ascunși în niște cartonașe,  nici măcar nu-i mai vezi ???

Cu timpul, am aflat că nu doar jucăriile au un preț. Si viața are un preț pe care, uneori,   dacă ai doar mărunțis, nu ți-l poți permite.

Acest proiect este un joc de-a banii, pentru care mi-am spart pușculita din ultimii zece ani. Cumva, jocul este despre Așa NU. Banii se învârt într-un cerc, în gol.  Cel mult, ar putea bloca angrenajul murdar si   învechit care-i manipulează.