Lansare spam-index.com

Lansarea platformei online de promovare a artiștilor digitali din România spam-index.com va avea loc in 4 orașe diferite:

  1. Muzeul de Artă Arad în cadrul festivalului Media Art Festival Arad – 12 octombrie, ora 13.00
  2. Spațiul de proiecte Lapsus și Digital Canvas – Timișoara – 13 octombrie, ora 18.00
  3. Centrul Naţional al Dansului Bucureşti – 22 octombrie, ora 19.00
  4. Young Actions and Abstractions Artists Studio Cluj – 22 octombrie, ora 19.00

SPAM – INDEX se dorește a fi prima platformă online de promovare a artei digitale, internet și post-internet din România și a artiștilor care investighează și reflectă asupra impactului internetului în societatea de astăzi.  Dorim să susținem producția creației acestui tip de artă în contextul local prin creșterea vizibilității artiștilor locali și lucrărilor deja produse, precum și arhivarea acestora, comisionarea de noi lucrări, serii de interviuri și articole, crearea de rezidențe online, promovarea evenimentelor sau a concursurilor de arta digitală în special naționale, dar și internaționale.

Acesta va fi cadrul dezvoltării unui colectiv de artiști digitali, post-internet și a unei prime platforme experimentale de internet art și digital art românești, unde experiențele IRL și URL sunt comentate, examinate și convertite în artă. Platforma online va conține o bază de date cu artiștii români, o secțiune de noutăți (anunțuri de open-calls, expoziții, conferințe ) și vor putea fi vizionate primele lucrări online și articole comisionate de către echipa Spam-Index artiștilor și teoreticienilor români interesați de internet, post-internet și digital art.

Parteneri:

Revista ARTA, Universitatea Națională de Arte București, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Lapsus, DIGITAL CANVAS, Young Actions and Abstractions Artists, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, feeder.ro.

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național.

AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.