10-20 octombrie 2019

Trapped in Belgrade (trad: “Captiv în Belgrad”) face parte din proiectul dedicat refugiaților și migranților “Lives in Limbo”, inițiat de Francesco acum 8 ani.

Înăsprirea așa-numitei căi balcanice spre Uniunea Europeană a lăsat mii de refugiați blocați în timp ce încercau să călătorească pentru a căuta o nouă viață în Europa. Mulți au petrecut friguroasele ierni sârbe în depozitele din spatele principalei stații de cale ferată din Belgrad.

Povestea a câștigat premiul al doilea în categoria Editorial photo essay/story – International Photographer of the Year Awards din 2018 și premiul al treilea la categoria News Stories a concursului World Press Photo 2018.

Francesco Pistilli

Este un videograf si fotoreporter italian. Lucrările sale au fost publicate și distribuite pe scară largă în cadrul mai multor reviste internaționale și naționale: TIME, New York Times, BBC, M le Magazine du Monde, L’Espresso, Internazionale, Politico, Wired, Elle, D di Repubblica, Vanity Fair, Corriere della Sera, Süddeutsche Zeitung, Sportweek, Expressen, Grazia. În prezent se concentrează în special pe reportaj și portret editorial cu puternic conținut politic, social și de mediu.

Francesco face parte din grupul de fotografi CAPTA.