Interviu cu Cela Neamțu, pentru proiectul editorial „Patrimoniul viitorului”

Cela Neamţu s-a născut pe data de 16 iulie 1941 în localitatea Piciorul Lupului, judeţul Iaşi. Între 1960-1966 a urmat cursurile Institutului „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, Secţia Arta textilă iar din 1970 este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România.
În anul 1990 devine membru corespondent al E.T.N. (European Textile Network). Tot în 1990 este aleasă membră a I.T.N.E.T. (International Textile Network).

Documentarele propuse de Modernism.ro în proiectul editorial „Patrimoniul viitorului” prezintă artiști din diferite generații care și-au dedicat cariera și creativitatea domeniilor artelor și sunt recunoscuți ca atare nu doar în interiorul breslei din care fac parte. Proiectul face parte din Modernism Art Documentaries, serie dedicată promovării și arhivării prin filme documentare a scenei artistice românești contemporane, începută în 2012.

„Patrimoniul viitorului” contribuie la arhiva digitală Modernism.ro care prezintă artiști și proiecte de cultură vizuală contemporană, o arhivă vizuală și auditivă accesată de peste 171.000 de vizitatori până acum, completând cu și sortând în același timp informații și idei cu și despre artele vizuale românești.

Diversitatea și versatilitatea metodelor de prezentare text, audio-foto și video online și abordarea critică minimală din cadrul proiectului aduc o promovare pe orizontală a fenomenului creativ grafic românesc.

///

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, în urma unui apel public de selecţie a revistelor şi publicaţiilor culturale, altele decât cele propuse de uniunile de creatori din România, membre ale Alianţei Naţionale a Uniunilor de Creatori, pentru anul 2019.