Uniunea Artiştilor Plastici din România/ Filiala Pictură anunță desfășurarea expoziției Laborator Interior, la Galeria Centrul Artelor vizuale, str. Biserica Enei 16, sector 1, București.

Vernisajul va avea loc în data de 17 septembrie 2019, la ora 19, și va fi deschis de istoricul de artă Magda Cârneci. Expoziția va fi deschisă în perioada 17 septembrie – 30 septembrie 2019.

Spațiul de lucru este și unul al regăsirii, locul în care ne punem întrebări și ne dăm răspunsuri pentru a ajunge la acea amprentă personală, acel CEVA care ne definește. Zbuciumul interior, consecință a unei scrutări a sinelui, e urmat de o liniște care vine mai devreme sau mai târziu și care aduce de fiecare dată rezolvări și revelații.

Ne propunem o incursiune în laboratorul de creație al lumii, dar și în interiorul profund al ființei noastre. În acel loc în care se întâmplă „ceva” care face ca invizibilul să fie cercetat și dezvăluit exact în momentul potrivit.

Laboratorul poate fi întrebare, căutare, rezultat, operație, procedeu, instrument, materie, material, atelier.

Este oare Universul un mare laborator? Dar Terra? Oare societatea în care trăim a devenit laboratorul experimental în care omul este supus celor mai dure teste de rezistență?