Interviu cu Olga Morărescu Mărginean, pentru proiectul editorial „Patrimoniul viitorului”

Olga Morărescu-Mărginean s-a născut în 1942, la Craiova. în 1963 a absolvit Facultatea de De­sen la Insitutul Pedagogic – Universitatea Bucureşti, avându-i ca profesori pe Grigore Spirescu şi Viorel Mărginean. În 1982 a absolvit Facultatea de Istoria şi Teoria Artei, secţia desen-muzeologie, la Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, profesorii săi fiind: Vasile Drăguţ, Radu Florescu, Răzvan Theodorescu. Din 1963 este profe­soară de arte în Bucureşti şi autoare de studii şi referate ştiinţifice.
Artista a participat la multiple expoziţii colective şi individuale iar lucrările sale fac parte din colecţii private din ţară şi străinătate şi din colecţii de stat: Muzeul de artă contemporană Galaţi, Muzeul de artă Tulcea, Muzeul de artă Târgul Murei, Palatul Parlamentului, Palatului Cercului Militar Bucureşti.
(sursa bio diplomatclub)

Documentarele propuse de Modernism.ro în proiectul editorial „Patrimoniul viitorului” prezintă artiști din diferite generații care și-au dedicat cariera și creativitatea domeniilor artelor și sunt recunoscuți ca atare nu doar în interiorul breslei din care fac parte. Proiectul face parte din Modernism Art Documentaries, serie dedicată promovării și arhivării prin filme documentare a scenei artistice românești contemporane, începută în 2012.

„Patrimoniul viitorului” contribuie la arhiva digitală Modernism.ro care prezintă artiști și proiecte de cultură vizuală contemporană, o arhivă vizuală și auditivă accesată de peste 171.000 de vizitatori până acum, completând cu și sortând în același timp informații și idei cu și despre artele vizuale românești.

Diversitatea și versatilitatea metodelor de prezentare text, audio-foto și video online și abordarea critică minimală din cadrul proiectului aduc o promovare pe orizontală a fenomenului creativ grafic românesc.

///

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, în urma unui apel public de selecţie a revistelor şi publicaţiilor culturale, altele decât cele propuse de uniunile de creatori din România, membre ale Alianţei Naţionale a Uniunilor de Creatori, pentru anul 2019.