Galeria Új Kriterion din Miercurea Ciuc lansează noul sezon expozițional cu expoziția intitulată Pe insule, fotografii realizate de Bartis Attila. Vernisajul va avea loc vineri, 13 septembrie. Patru zile mai târziu va fi vernisată o expoziție cu același titlu în București, ca rezultat al colaborării dintre Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București, Muzeul Național de Artă al României și Galeria Új Kriterion.

Deși activitatea fotografică a lui Bartis Attila a început înaintea carierei sale literare, acesta studiind fotografia, publicului iubitor de cultură îi este mai familiar în ipostaza de scriitor. Fotografiile de portret realizate de Bartis au atras atenția criticilor încă din anii 90 şi cu toate că nevoia artistică de a captura momentul prin fotografie a fost mereu prezentă în viața lui, în ultimele 3 decenii s-a dedicat cu predilecţie scrisului.

Expoziția cuprinde fotografii ce au fost expuse anul trecut în Budapesta, și din lucrări noi, create de artist la cea de-a doua reşedinţă a sa: Indonezia. În lucrările expuse distinsul autor nu prezintă publicului un tărâm îndepărtat, ci se străduiește să arate o perspectivă complet diferită, compoziții și teme fotografice unice.

Prima expoziție va fi vernisată de către poetul Kemény István la Galeria Új Kriterion din Miercurea Ciuc (str. Petőfi nr. 4) vineri, 13 septembrie, ora 18.00, iar cea de a doua va fi vernisată de către curatorul Petrányi Zsolt marți, 17 septembrie, în Rotonda Auditoriumului (Bucureşti, Ştirbei Vodă nr. 1-3) Muzeului Național de Artă al României, ora 19.00.