IARBA DE LA PALAT” este parte din instalaţia “Feutre d’herbe et de laine”, prezentă în expoziția „Déviations”, în cadrul Sezonului Cultural România-Franța 2019 şi a International Festival of Extraordinary Textiles (FITE) la Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești”, Mogoșoaia, eveniment ce are loc în perioada 13 Iulie – 26 August 2019.

 „IARBA DE LA PALAT” este o reinterpretare a unei serii de lucrări în care iarba, materia vegetală este folosită ca simbol pentru a evoca / a susține memoria sau istoria unor locuri.

Cu o coasă care a fost cândva a bunicilor, Dorina Horătău îşi coseşte, din curtea exterioară a Palatului, iarba necesară travaliului estetic, elementul-suport al contextului unui loc, amprenta lui unică.  Acţiunea este filmată şi montată într-un video, parte din instalaţia multimedia propusă de autor.

­­Dorina Horătău (n. 1969) este artist vizual şi conferenţiar la Departamentul Arte Textile-Design Textil, din cadrul Universităţii Naţionale de Arte, Bucureşti.

Începând cu anii 1990, este preocupată de subiectele legate de compoziţia spaţiului interior şi de integrarea gestului textil în cadrul acestuia ca accent şi simbol.

În ultima perioadă, dedicată redefinirii personale ca artist, dezvoltă metode de intervenție estetică asupra realului prin care explorează posibilităţile de expresie ale mai multor medii sau materiale.