Ioana Sisea – Amândoi suntem de vină, dar mai mult tu
Jecza Gallery  
Opening 29.06.19
Curator: Carmen Casiuc 

 
Vă invităm sâmbătă, 29 iunie 2019, începând cu ora 20, la vernisajul expoziției Ioana Sisea – Amândoi suntem de vină, dar mai mult tu

Artist Statement:
Seria “Amândoi suntem de vină, dar mai mult tu“ este o serie de lucrări din săpun. Plecând de la o arhivă personală de mesaje păstrate în regim de jurnal am analizat procesul de diluție ca pe o modalitate de a șterge anumite amintiri. Textele scrise pe blocurile de săpun reprezintă o analiză a procesului psihologic de a modifica în exterior ceva ce trebuie modificat în interior.


“Ți-am zis că te iubesc, dar am exagerat” – “De la unu la zece te iubesc “șapte- opt” – “Nu ești suficient de bună dar poate te schimbi”

Săpunul este pus pe mese metalice generoase și aproape chirurgicale, acoperite de un strat fin de apă. În acest fel procesul de topire (asociat cu o curățare sau dispariție) poate începe. Cuvintele de pe săpun reprezintă reversul unei mantre, sunt lucruri pe care încerci sa nu le zici, sa nu le gândești dar inevitabil se fixează pe structura emoțională.

Vernisajul expoziției va fi completat de o întâlnire muzicală cu DJ Angel, în curtea galeriei, în parteneriat cu Viniloteca și Cabinet3.