Festivalul Technomagique
Workshopuri și Instalații de artă digitală
19-23 iunie 2019
la CINETic, strada Tudor Arghezi, nr 3-B

Workshop și Instalație de artă digitală
HUMAN STORIES
19 – 21 iunie 2019
 
Martial GEOFFRE-ROULAND (Lyon, FRANȚA), absolvent al ELISAVA Barcelona Superior School of Design & Engineering, va susține la CINETic un atelier de artă digitală pornind de la instalația sa, HUMAN STORIES, ce va fi expusă în spațiul de intrare al centrului CINETic, instalație ce exploatează peste 30.000 de fluxuri video în timp real, cu ajutorul unui robot care caută în mod constant prezența umană, folosind inteligența artificială.

În cadrul workshopului, Martial Geoffre-Rouland va arăta participanților cum să dezvolte o instalație de artă bazată pe sisteme de codare și inteligență artificială care recunosc prezența umană.

Pentru înscrieri, transmiteți un email la [email protected], cu titlul HUMAN STORIES WORKSHOP, menționând nivelul de expertiză pe care îl aveți în utilizarea softurilor de artă digitală (procesare, VVV sau alte sisteme specifice), cât și disponibilitatea de a participa pe întreaga durată a atelierului (19-21 iunie 2019, 8 ore pe zi). Termenul de înscriere este 18 iunie 2019.
Instalație de realitate augmentată
EXOVISIONS
20-22 iunie 2019

Justine EMARD (Paris, FRANȚA) explorează felul în care viețile noastre interacționează cu noile tehnologii, combinând medii digitale diferite, de la fotografie, la video, realitate virtuală, realitate augmentată sau inteligență artificială.

Instalația sa de realitate augmentată, EXOVISIONS cuprinde minerale, lemn pietrificat și argilă pietrificată, ce prind viață prin intermediul unei eplicații de realitate augmentată numită Exovision (descărcabilă gratuit atât pentru dispozitive iOS, cât și Android).

Pentru această instalație, Justine Emard a colaborat cu compozitorul japonez Marihiko Hara transformând aceste obiecte naturale într-un spațiu de proiecție și imaginație.

Pe 22 iunie 2019, Justine Emard va avea și o Sesiune de întâlnire cu publicul, la CINETic.
Intrarea liberă.
Workshop și Instalație de artă digitală
AUGMENTA
22-23 iunie 2019

Clement RINAULT și Remi CAMBUZAT (FRANȚA), membri ai studioului THEORIZ din Lyon, vor susține la CINETic un workshop bazat pe sistemulAugmenta– tehnologie de urmărire fără senzori pentru aplicații creative. Persoanele și obiectele pot fi urmărite fără a se limita numărul de persoane sau dimensiunea zonei.

Datele de urmărire sunt furnizate de rețeaua de camere 3D prin protocoale deschise compatibile cu cele mai creative programe software. Rezultatul workshopului va fi prezentat publicului pe 23 iunie 2019, la CINETic.

THÉORIZ este un studio multipremiat, care adună la un loc ingineri profesioniști, artiști vizuali, developeri creativi, care combină cercetarea artistică și științifică pentru a crea experiențe imersive.

Pentru înscrieri, transmiteți un email la [email protected], cu titlulAUGMENTA WORKSHOP, menționând nivelul de expertiză pe care îl aveți în utilizarea softurilor de artă digitală (procesare, VVV sau alte sisteme specifice), cât și disponibilitatea de a participa pe întreaga durată a atelierului (22-23 iunie 2019, 8 ore pe zi).

Termenul de înscriere este 18 iunie 2019.