Artista Irina Silivestru expune o nouă serie de lucrări de ceramică cu titlul “Talere boierești”, în perioada 15-30 aprilie, la Seneca Anticafe ( Strada Arhitect Ion Mincu, nr. 1), București.

“Aveți idee cum se mânca pe vremuri la ospețele boierilor?
Cronicile vremii ne relatează că masa era o adevărată ceremonie, un răsfăț care dura ore în șir…:)

Preparatele se găteau după bucătăria franțuzească, nemțească și italiană. Se consumau viței, miei, iepuri, porci, gâște, găini, mistreți, toate servite pe talere mari din argint, decorate cu flori din rubine, safire și smaralde. Recomandarea era de a prezenta în mod plăcut mâncărurile. Totul era stropit cu vinuri alese și se încheia cu dulcețuri, șerbeturi și cafele turcești.

Vineri 19 aprilie, a avut loc un “ospăț vizual”, la Seneca Anticafe, unde animalele și plantele din cărțile de bucate boierești stau cuminți pictate pe talere din ceramică, decorate cu cobalt și glazuri colorate.

Regulă boierească la Seneca Anticafe – doar timpul costă, o oră înseamnă 12 lei de persoană. Te poți ospăta cu ceaiuri și cafea, fructe și prăjituri. Ai și o librărie generoasă, și divane moi… să admiri, să vorbești, să te relaxezi – ca un boier!”

Irina Silivestru

www.instagram.com/decartis_ceramics/
www.facebook.com/decartis/
[email protected]

fotografii Lucian Muntean