Expozitia “Seeing Things” a artistului Matei Enric va fi deschisa intre 30 martie – 20 aprilie la galeria Celula de Arta de pe bd. Carol I, nr. 53. 
Ea poate fi vizualizată din stradă de la vitrina galeriei, din acest motiv programul galeriei este non-stop. 

Lucrarea realizată de Matei Enric aparține unui proiect mai amplu din 2015 în care peisajele din Univers sunt folosite ca motiv “mi-am imaginat cum este curcubeul pe Titan, dimineața pe Mercur”.

Lucrare ce va fi expusă – VORTEX – pornește ca idee de la Calea Lactee ca un vortex – un sistem ce este absorbit către centru de un pol gravitațional foarte puternic. Practic, este o gaură neagră (Black Hole) în centrul Căii Lactee ce absoarbe totul, de jur împrejur. Caracteristica interesantă a unui astfel de fenomen fizic, este că, dintr-un anumit punct în jurul găurii negre timpul încetează să existe. Și practic, toate evenimentele ce au avut loc în proximitate, rămân înregistrate acolo precum pe un Hard Disk.

În lucrarea, Matei, face o paralelă între două forme de înregistrare a memoriei – aparatul de fotografiat (care are diafragma sub forma unui vortex) și un vortex format de forța gravitațională a unei găuri negre. Ambele “mecanisme” funcționează ca un “portal” în care perspectiva se inversează, iar privitorul, din observator, devine cel ce este observat de o alta persoană dintr-un alt univers.

Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă, 30 martie, orele 18.00.

Celula este un spațiu ce își propune să evadeze din spațiul clasic al galeriei pentru a interacționa cu un public nou, care nu obișnuiește sa participe la vernisaje. Se creează astfel un dialog nonconformist între obiectul de artă și privitor. Vine în sprijinul creației contemporane în ariile tematice ale artelor vizuale ( lucrări de artă contemporană, instalații, performance-uri, fotografii). Încurajează dezvoltarea de noi forme de expresie artistică accesibila zilnic pentru publicul stradal.