Bogdan Gîrbovan. Categorii ia forma unei publicații bilingve care dorește să ofere o imagine de ansamblu asupra conceptelor și problematicilor expuse de artist. Proiectele realizate începând cu anul 2006 până în prezent sunt adunate și alăturate respectând relația lor la nivel conceptual. Poeta Svetlana Cârstean, criticii de artă Diana MarincuIgor MocanuSanda Watt, jurnalista Andra Matzal, artiștii Dan PerjovschiMichele BressanBogdan GîrbovanNicu IlfoveanuIosif Kiraly și galeristul Matei Câlțiapropun diferite moduri de a privi lucrările artistului.

Pentru Svetlana Cârstean, care deschide volumul cu eseul poetic Camera lucida, “Bogdan Gîrbovan ne scoate din zona de confort și nu din cînd în cînd, ci de fiecare dată. Nu o face în mod brutal, dar constant și precis. Ne scoate din zona de confort, din definițiile frumosului și ne țintuiește privirea exact în direcția în care poate nu am vrea să privim”.

Monografia face parte dintr-o serie viitoare care își dorește să medieze întâlnirea dintre fotografie și cititor.

//

Bogdan Gîrbovan (n. 1981, Drobeta-Turnu Severin) a absolvit în 2008 Universitatea Națională de Arte din București, departamentul Fotografie. Este unul dintre cei mai cunoscuți fotografi din România, proiectele 10/1 și Uniforme și Veșminte fiind expuse și publicate cu numeroase ocazii.
 

Proiect editorial co-finanțat de AFCN.

Cartea este distribuită de Editura Trei.

Data: miercuri, 20 martie, ora 18:00

Loc: Modul Cărturești, str. Academiei, nr. 18-20

Eveniment Facebook.