Centrul Artelor Vizuale Multimedia invită curioșii, scepticii, fascinații de artă contemporană la o sesiune de împrietenire cu lucrările din cadrul expoziției de grup „1500 de minute înainte de deadline” și la o discuție în care reconstituim procesul de producție al acestei expoziții și emoțiile care ne-au copleșit și de care ne-am scuturat în prezența sâcâitoare a deadline-ului care număra doar 1500 de minute. Vă așteptăm joi, 8 martie, începând cu ora 7 p. m. la Centrul Artelor Vizuale Multimedia, Str. Biserica Enei, Nr. 16.

Pe 21 februarie, tot la ora 7 p. m., deschideam ușile Centrului Artelor Vizuale Multimedia, în urma bifării unui deadline. Opt artiști și un curator deciseseră să se angajeze într-o acțiune de a produce o expoziție în 25 de ore. Procesul de lucru al artiștilor și al curatorului, care dispunea tot de 1500 de minute pentru a susține conceptual, cu un text, lucrările rezultate, a fost transmis live pe toată durata evenimentului. Situația limită în care ne-am plasat ne-a determinat să analizăm îndeaproape conceptul de termen limită și corența / incoerența afectelor aferente. Realizarea ultimelor detalii și instalarea lucrărilor s-au petrecut cu 15 minute înainte de ora anunțată pentru deschiderea expoziției.

Pentru că nu ne plac finalurile care vin pe nepregătite, vă facem cunoștință cu artiștii pe care o să-i întâlniți joi.

Antonia Corduneanu (n. 1994) este designer și ilustrator din București. A studiat în Baia-Mare, Cluj-Napoca, Atena și Grenoble, finalizându-și recent masteratul în design la Universitatea de Arte si Design Cluj-Napoca. Fascinată de minimalism și de modul în care un mesaj complex poate fi transpus prin cât mai puține elemente, optează pentru reducerea la esență, creând imagini concrete ale unor noțiuni abstracte sau vagi.

Matei Dumitriu (n. 1995) este, în prezent, masterand la Departamentul de Pictură din cadrul Universităţii Naționale de Arte din București.

Lucian Hrisav (n. 1994) trăiește și lucrează în București unde a absolvit Universitatea Națională de Arte în cadrul departamentelor de pictură și pictură murală. În prezent, coordonează împreună cu grupuri diferite de tineri artiști și curatori spații precum Atelier35, Centrul Artelor Vizuale Multimedia și ETAJ artist-run space. Folosește diverse medii pentru a cerceta starea de libertate a maselor controlate de tot ce înseamnă comoditatea vieții contemporane.

Ioana Marşic trăiește și lucrează în București unde a și absolvit în cadrul Universităţii Naționale de Arte din București, Departamentul de Pictură. Coordonează împreună cu Pandele Pandele și Lucian Hrisav Centrul Artelor Vizuale Multimedia. Cercetează psihicul in comparație cu biologicul prin redefinirea imaginilor formale.

Razvan Năstase (n. 1991) trăiește și lucrează în București. În 2015, a absolvit Departamentul de Pictură din cadrul Universității Naționale de Arte din București. Lucrările sale nonfigurative prezintă o fascinație pentru suprafețe și texturi diverse.

Daniel Pandele a absolvit, în 2018, Facultatea de Litere a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Momentan locuiește și lucrează în București.

Pandele Pandele s-a născut în București, a studiat în Arad, București, Cluj și Grenoble sculptura și pictura. Absurdismul existențial dictează atitudinea și conceptul. Pandele creează anumite obiecte simbolice, care își pierd personalitatea fiind puse într-un pattern de obiecte, cu aceași forță, dar total diferite, care formează o compoziție deschisă care poate fi continuată la infinit. Naturile statice au un aranjament atent și calculat cu toate că obiectele sunt alese de subconștient și sfidează adesea legile fizicii. Părerile subiective despre univers sunt aranjate similar unui pattern de concepte alăturate. Puse intenționat împreună ele crează absurdismul și ambiguitatea dorită.

Dragoș Vasiloaia (n. 1997) trăiește și lucrează în București ca motion designer și VJ. Lucrările sale diferă în execuție, avănd ca numitor comun abordarea digitală a subiectului.

În încheiere, vă lăsăm un text al lui Horațiu Lipot despre deadline să vă crească suspansul.

„Tabel în excel. Fraze scrise monosilabic în dreptunghiuri cu chenarul negru, înecate în roșu. Ședință cu departamentele implicate la orele dimineții și ale prânzului. Deadline.
Artist-run space. Scaune dispuse circular în spațiul gol, vestimentație uni sau pestriț colorată, pixuri cu carnețele sau tablete în care se reflecată ochii încă sparți de somn. Proiect expozițional, grabă după obținerea finanțării și lovituri de atlet de performanță în zid, cu formularele la ghișeu. Primirea lucrărilor și a materialelor în ziua vernisajului. Deadline.
Claxoane în intersecție ale șoferilor semi-grizonanți, cu capul îndoit sub plafon, așteptând verde. Pe trotuare familiștii cu program fix la masa de prânz, retrag cu tact sacadat sume din bancomat, împărțindu-le apoi cu același mașinism feroce casieriilor din supermarket-uri. Deadline.” (Horațiu Lipot)

Nu uitați să ne urmăriți și aici:

https://www.facebook.com/CAVbucharest/

https://www.instagram.com/cavgallery/?hl=ro