Cartierul Creativ deschide apelul de înscrieri pentru evenimente conexe în cadrul Romanian Design Week 2019, care va avea loc în perioada 17-26 mai.


Cartierul Creativ@RDW este un format nou în cadrul Romanian Design Week, care își propune să demonstreze energia și puterea comunității creative din cea mai efervescentă zonă din București, printr-o serie de evenimente, expoziții, lansări și proiecte, care vor avea loc în cadrul ediției de anul acesta a Romanian Design Week și care vor desena harta spațiilor cultural-creative din zona delimitată de Str. Berzei, Calea Griviței, Calea Victoriei și Bd. Regina Elisabeta.

Astfel, entități din carul Cartierului Creativ (vezi hartă), dar și din afară, sunt invitate să organizeze un eveniment în limita granițelor acestuia în cadrul RDW2019, urmând informațiile din ghidul de înscriere. Se pot înscrie studio-uri, agenții de publicitate, galerii, teatre, restaurante, ong-uri, ateliere, creatori de conținut care pot dezvolta un eveniment relevant pentru tema designului și adaptat resurselor proprii, printr-un conținut ce poate varia de la expoziții, conferințe, instalații, open doors la live acts, petreceri ș.a.m.d.

Îți poți înscrie ideea de eveniment și îți poți fixa propriul pin pe harta celui mai amplu festival de design din România completând formularul de înscriere.

Call-ul este deschis până la data de 1 martie 2019.

***

Cartierul Creativ este o platformă lansată de The Institute cu scopul de a promova antreprenorii din industriile creative, artiștii și designerii, dar și entitățile cu rol important în viața culturală a orașului, care se regăsesc în interiorul zonei Berzei – Calea Griviței – Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta.

Cartierul Creativ este un nod al efervescențelor comunităților creative suprapus unui spațiu care are deja istoria și infrastructura necesare catalizării și accelerării motoarelor ecosistemului cultural și creativ. Inițiativa contribuie la coagularea comunității locale a industriilor creative și potențează astfel identitatea culturală a Bucureștiului. 

***

Materiale utile:

Regulamentul & mai multe detalii

Ghid de înscriere

Harta Cartierului Creativ