marţi, 12 februarie 2019, ora 19.00

Curatorii expoziției, Emilia Persu și Vásárhelyi Antal au selectat pentru această expoziție lucrări de la graficieni maghiari și români. Cele două elemente ale graficii: linia și forma sunt foarte diferite, dar totodată se completează, iar armonia dintre linie și formă redă o varietate mai interesantă decât cele mai colorate picturi. 

Expoziția va fi vernisată de Emilia Persu. 

Artişti expozanţi: König Róbert, Madácsi István, M. Tóth Éva, Visnyei Ilona, Haász Ágnes, Damó István, Szirányi István, Nagy Gábor György, Lendvai Péter Gergely, Varga Zsófi¬, Csikós Tibor, Magén István, Vásárhelyi Antal, Somorjai Kiss Tibor, Anca Boeriu, Elizabeth Brolla, Otilia Măndescu Canavra, Andreea Constantin, Ovidiu Croitoru, Corina Duma, Dan Erceanu, Mircea Florian, Sasha Grecu, Răzvan Hogea, Dan Lăcătuş, Tudor Lüba, Emilia Persu, Ilie Rusu, Ela Stoica.

Artistul multimedia Mircea Florian, compozitor, instrumentist şi solist vocal, va oferi un moment muzical. “O percepție asupra formei create este cea de viitor element al unei construcții monumentale. Știind că tinzi să faci parte din acea construcție pe care oamenii s-au străduit mereu să o ridice spre cer, fie că este vorba de Piramide, de temple, de catedrale sau de construcții ale spiritului mai puțin văzute, dar la fel de monumentale, te străduiești să mânuiești linii și forme într-o îmbinare perfectă . Armonia întregului, a formei perfecte se răsfrânge și asupra ta, făcându-te să simți că ai un ideal nobil. Aceeași construcție începe să apară nu numai în interior, unde ai grijă să șlefuiești permanent o lentilă prin care să vezi mai clar, ci și în afară, unde faptele, gesturile, devin o reflectare a luminii interioare.Linia, de la picturile rupestre la urma razei laser, are forța determinării ductului artistic. Creatorul manevrează linia ca pe o sabie, iar forma este ca o materie în continuă transformare. Lași în urmă toate cunoștințele acumulate și devii purtat de o înțelegere mai profundă a lucrurilor. Renunți la ceea ce te atrage pentru că știi că intervine senzația de plăcere și încerci să dezvolți percepția fenomenelor mai subtile ale lumii înconjurătoare. Lucrarea este de șlefuire, ai la îndemână instrumente și materiale. Mai trebuie să ai și o atitudine umilă în fața miracolului transformării tale.Linie și formă sau sintagma creației artistice, cu alte cuvinte universale.”Emilia Persu

Expoziţia poate fi vizitată până pe data de 8 martie.