Galeria Întâlnirilor vă invită marți, 29 ianuarie 2019, ora 19, la Bistro Matrioska (str. I. C. Visarion nr. 20, sector 1, București) la prezentarea cărții de portrete fotografice „Oameni. Putere. România.” – autor Cornel Brad și a volumului de poezii „Cântec de leagăn pentru generația mea” de Cosmin Perța. Invitați: Cornel Brad și Cosmin Perța. După prezentarea celor două proiecte artistice, va avea loc o scurtă dezbatere despre arta angajată social. Evenimentul va fi înregistrat și difuzat la Radio Villalba 107.4 fm (Madrid), în cadrul emisiunii în limba română și se derulează sub egida Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane.

 

“Oameni. Putere. România.” este un proiect personal, independent de orice companie, organizație, instituție sau autoritate publică și este o arhivă fotografică relevantă pentru principalele momente de inflexiune ale istoriei României ultimei sute de ani și modul de interacțiune a românilor cu statul român în tot acest timp.

Printre personalitățile portretizate în “Oameni. Putere. România.” se regăsesc: Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Doina Cornea, Victor Ciorbea, Virgil Măgureanu, Adrian Năstase, Neagu Djuvara, Radu Filipescu, Laura Codruța Kövesi, România Matcașu, Călin Popescu-Tăriceanu, Petre Roman, Teodor Mărieș, Ioana Bărbat, Victor Ponta, Mugur Isărescu, Cristian Sima, Dacian Cioloş, Herta Müller, Dorin Cîrlan, Mircea Geoană, Claudiu Iordache, Alexandra Furnea, Ioana-Izabela Odor, Mirjam Bercovici, Niculina Moica, Ioana Voicu-Arnăuțoiu, Cecilia Jugănaru, Marius Oprea, Attila Biro, Augustin Lazăr, Mihai Șora, Florin Pătrăchioiu, Marian Godină, Dorin Cioabă, Irina Margareta Nistor, Ivan Patzaichin, Horia Colibăşanu, Tiberiu Ușeriu, Miodrag Belodedici, Bogdan Hossu și Dumitru Prunariu.

Cornel Brad (n.1974) este fotograf român, trăiește în București. Este autorul cărților de fotografie „Oameni. Putere. România.” (2018), „Faces beyond ideas” (2017) și „Interludii” (IglooMedia, 2015). Între 1993 şi 2013, Cornel Brad a condus departamentul de vânzări al unei librării, a fost editor la două reviste periodice agricole, a coordonat de la înființare un sistem naţional de protecție a mediului în agricultură.

 

„Cântec de leagăn pentru generația mea” prezintă o poezie socială, o poezie a traumelor și a obsesiilor, a neputinței, poezie a pierderii și a despărțirii, a spaimei & inadaptării, dar și poezie a regăsirii, a reîndrăgostirii de o realitate care întotdeauna se dovedește mai fascinantă și mai copleșitoare decât orice tenebră.

Cosmin Perţa (n. 1982) a debutat cu volumul de poezie „Zorovavel” (2002), căruia i-au urmat „Santinela de lut” (2006), „Cântec pentru Maria” (2007), „Bătrânul, o divină comedie” (2009), „Fără titlu” (2011), „Cântec de leagăn pentru generația mea” (2018), două volume de proză scurtă și trei romane (cel mai recent, În urmă nu mai e nimic, 2015), un volum de critică și o monografie, „Radu G. Țeposu, rafinament și intuiție” (2012). Fragmente din opera sa au fost traduse în 13 limbi. Pe lângă activitatea sa ca poet, prozator și critic, Cosmin Perța este editor și cadru universitar.