Comunitatea România Tradițiilor Creative a lansat seria de mini-documentare ai căror protagoniști sunt creatorii care au descoperit potențialul tradițiilor și meșteșugurilor, le-au recuperat, reinterpretat și valorificat, demonstrând cum acestea pot consolida un fundament pentru creșterea economică și dezvoltarea durabilă a locurilor și comunităților.

Materialele video argumentează felul în care tradiția poate deveni o excelentă sursă de inspirație pentru industriile creative, iar materialele naturale primordiale se transformă în resurse potrivite pentru design-ul de obiect sau pentru construcții.

La Bunești, în mijlocul unei poienițe, specificul local, vechi și natural, se întâlnește cu marile teme ale arhitecturii europene. Pământul în sine reprezintă o tradiție locală, un mod de a gândi și de a construi:

Un alt model de bune practici privind recuperarea tradițiilor este Deltacraft, proiectul care le face cunoștință designerilor cu meșteșugarii, în inima Deltei Dunării, unde tradițiile și ocupațiile, natura și oamenii lucrează împreună:

Designul întâlnește meșteșugul tradițional și acasă la Cosânzeana, un mic atelier din județul Dâmbovița, în care câteva mame pregătesc seturi de cusut care invită la reflexie și exprimare creativă:

Întreaga serie de filme este disponibilă pe canalul de YouTube: https://www.youtube.com/traditiicreative/ sau pe pagina de Facebook a comunității: https://www.facebook.com/TraditiiCreative/

 

Proiectul Argument video Tradiții Creative este inițiat de DC Communication și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.