Cuvant deschidere:
Gabriel S. Kelemen 
Claudiu T. Ariesan
 
Joi, 15.11.2018, ora 17:00
 
Aflată la ediția a doua, expoziția de fotografie aduce cu sine un suflu novator, îmbinând deopotrivă acuitatea conceptuală cu propriul crez artistic specific fiecărui fotograf.
Pornind de la un concept provocator, participanții sunt angajați încaruselul incitant și fără echivoc angrenați în alegerea și selectarea unei imagini cu caracter patrimonial din vasta și prestanta colecție a Muzeului de Artă Timișoara, atât din colecțiile cu caracter permanent cât și din cele temporare.
 
Artiștii fotografi angrenați în arhitectura cameleonică a conceptului mimesis, dovedesc profesionalism, tact strategic și desigur un anume entuziasm creator, trecând cu brio furcile caudine, demonstrând astfel plini de curaj, sensurile profunde, emergente fotografiiei de artă, ce întrunesc deopotrivă melanjul plenar aproape concupiscent al triumviratului iluminist: imitație-creație-glorie.
Participarea la astfel de evenimente anuale aduce vădit un prinos în peisajului culturii vizuale timișorene, unquantumcalitativ la superlativ ce merită iterat și reiterat, de ce nu, într-o manieră mimetică ori poate sincretică.