Galeria ICR Viena şi Muzeul Municipiului București prezintă expoziţia „Ludwig Angerer – revisited. Un vienez la Bucureşti 1853-1856 

În perioada 26 octombrie  – 15 noiembrie, Galeria ICR Viena găzduieşte expoziția de fotografie „Ludwig Angerer – revisited. Un vienez la Bucureşti 1853-1856“, proiect organizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului București. Vernisajul expoziției are loc în data de 25 octombrie, de la ora 19.00, cu participarea domnului dr. Adrian Majuru, director al Muzeului Municipiului București, istoric, jurnalist şi antropograf.

Expoziţia „Ludwig Angerer – revisited. Un vienez la Bucureşti 1853-1856“, concepută special pentru capitala Austriei, prezintă în premieră la Viena imagini realizate de Ludwig Angerer, expuse în oglindă cu fotografii contemporane ale aceloraşi locuri din Bucureşti, surprinse cu 150 de ani în urmă.

Fotografia este o sursă inepuizabilă de informație. Interesul este fie unul de specialitate, având o paletă foarte largă de consumatori interesați (istorici, sociologi, antropologi, psihologi, medici etc), fie este atașat de pasiunea unor colecționari sau reprezintă dorința publicului larg de a cunoaște detalii ale unui trecut relativ recent.

Proiectul de față își propune să cartografieze geografiile umane ale  mijlocului secolului al XIX-lea prin fotografiile realizate de vienezul Ludwig Angerer, iar fotografiile sale dovedesc faptul ca hărțile care se suprapun nu aparțin exclusiv trecutului, ci mai ales unui prezent în desfășurare, care încearcă să definească o posibilă prognoză pentru un termen mediu. (dr. Adrian Majuru)