Florin Limbovici, 42 ani, ziua creez, seară fac mișcare. Practic mai multe sporturi cu tentă extremă. În rest, creez și realizez genți și orice alte obiecte, unde materialul predominant este pielea. Lucrez exclusiv cu cele două mâini din dotare, nu folosesc șabloane, tipare sau schițe, fac totul din cap, nu mă inspir și nu îmi place ideea, pun mare preț pe originalitate, creez obiecte unicat. Îmi place că acolo unde este posibil să dau măcar două moduri de utilizare a unei genți. Îmi place să inovez și să experimentez metode noi și proprii de lucru.
Pielea este materialul perfect pentru realizarea exclusiv manuală a unei genți unicat. În anumite cazuri, combin pielea cu diverse alte materiale, lemn, metal, textil, diverse componente de la alte foste obiecte (roți dințate de ceas, lămpi TV, șaibe, șuruburi, etc.), îmi place să prelungesc viața anumitor obiecte, integrând parte din ele în gențile pe care le creez.
Cum și când a început povestea brandului tău?
Acum 6 ani am încercat să fac o geantă, din curiozitate, să văd dacă sunt capabil. Am reușit să o fac și am continuat. A devenit full job încă de la început. Fără să îți dedici toată atenția nu cred că există reușită.
Care este diferența principală când vine vorba de lucru în piele, față de alte materiale? Ce aduce nou în proces, ce se schimbă?
Personal, sunt un maniac al lucrului făcut manual, indiferent de obiect, motiv pentru care, pielea, cu toate particularitățile ei naturale, îmi permite să lucrez obiectele manual și să creez obiecte unicat. Nu pot să identific o diferență pentru că nu am lucrat cu alte materiale.
Ce părere ai despre apariția unui eveniment precum MATERIA?
Acest eveniment cred și sper că este o rampă de lansare a unui artist, o oportunitate de promovare și stabilire de noi relații profesionale.
Ce ai observat în preferințele românilor când vine vorba de creații în piele?
Mă bucură că românii au început să aprecieze mai mult creațiile manuale, autohtone și sunt din ce în ce mai interesați de produsele unicat sau de serie limitată. Din păcate, pentru artiști, dar și pentru clienți, între valoarea unui obiect unicat și situația financiară românească, nu se creează un raport favorabil. În urmă acestui fapt, câștigă tot produsul de serie, de calitate incertă.
Care sunt provocările menținerii unui business în România?
Provocarea principală este promovarea. Notorietatea vine în timp, cu creații bune, de bună calitate. Dar fără promovare și sprijin pentru designerii mici, în timp, afacerea este în pericol. Nu este o regulă, dar cred că se întamplă des. Personal, sunt încăpățânat și așa cum am mai făcut, aș renunța la orice doar că să pot să continui această minunată activitate.
Florin Limbovici expune la Materia #4
Recent Comments