Elite Art Gallery te invită în perioada 2 – 28 2018 octombrie la expoziția de grup cu titlul „Bistrița, Orologiul din Turn”, curatoriată de criticul de artă Oliv Mircea.

În perioada 2 – 27 octombrie 2018, Elite Art Gallery oferă publicului o expoziție de grup ce reunește lucrările artiștilor: Horea Paștina, Mihai Sârbulescu, Cristian Dițoiu, Marian Dobre, Valentin Scărlătescu, Alexandru Antonescu, George Mircea, Emilia Pop, Sever Moldovan, Radu Șerban, Andrei Câmpan, Crina Antonescu, Teodor Ștefan, Mariana Moldovan, Miron Duca, Marcel Lupșe. Artiștii caută să reveleze geniul locului și să îl transfigureze în operă la invitația curatorului Oliv Mircea. Ceea ce va putea fi văzut în această expoziție este o OROLOGERIE, care o să aibă vernisajul în data de 2 octombrie 2018, ora 18.00.

Lucrările  expuse vor constitui punctul de pornire al viitoarei pinacoteci a orașului Bistrița. Evenimentul se bucură de sprijinul Primăriei Municipiului Bistrița, al Consiliului Local Bistrița, al Centrului Cultural Municipal Bistrița și al Centrului Județean pentru Cultură Bistrița – Năsăud.

„Bistrița, Orologiul din Turn” ne propune tuturor nu o artistică „fugă în lume” ci, dimpotrivă, o experiență contemplativă a „adăpostirii poetice” sub zidul şi protecția zidului cetății. Sensibilitatea stilistică a fiecăruia dintre artiști și-a impus modalitățile tehnice adecvate pentru abordarea temei care se referă, iată, și acum, la „Orașul Inefabil – Bistrița”. Libertate absolută, dar și „comandă”, notație rapidă a unei idei compoziționale, dar și intuiție formală, siguranță a „scriiturii” prin desen de linii sau de tonuri, totul se supune sensului general alsubiectului dar și al temei.

Bistrița, Orologiul din Turn” vrea să certifice că timpul trăit se fragmentează în momente și că spațiul trăit se delimitează în locuri. Locul este pentru artist (oricare ar fi el) un spațiu ordonat, un spațiu ordonat de repere subiective, măsurat de simţuri concrete și integrat într-un sistem de cunoaștere. „Bistrița, Orologiu din Turn” te ajută să înţelegi clipa trăită într-un anume loc și să asumi timpul locuirii în care ești actor al propriei tale ființe. Ca artist, dar şi ca om, ai șansa, și poate datoria, să devii atent la excesul de prezență dintr-un peisaj. Bistrița, cu tot peisajul său modelator, este un spațiu sensibil pe care e bine să începi să îl vezi, să îl simți cu toate capacitățile cu care ești angajat într-o aventură a căutării și a întâlnirii. Simbolismul istoric și simbolismul geografic care oferă predispozițiile locului de a se formula o stilistică a locuirii citadine de tip medieval german în termeni de putere ies sub privirea artistului de sub ocultarea nedreaptă a uitării atât de spectaculosului burg din Transilvania.

Artistul de astăzi, în cazul nostru pictorul, te ajută să cauți locul însemnat, locul ritual, locul comunitar, locul sălbatic. Aceste locuri funcționează într-un peisaj dinamic, într-o respirație perpetuă care este însemnată de itineranţă”. Oliv Mircea, critic de artă

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 2-27 octombrie 2018la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București.

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii dar și proiecte educaționale.