One Night Gallery îl prezintă luna aceasta pe artistul urban Kitră printr-o expoziție stradală suprarealistă, găzduită de Globalworth Art & Tech District. Liniile și formele distincte ale artistului vor interacționa în compoziții minimaliste abstracte, concepute special pentru a transforma spațiul într-o galerie neconvențională. Evenimentul va avea loc miercuri, 26 septembrie, de la ora 20, la Globalworth Green Court (Str. Gara Herăstrău 2 – 4). Intrarea este liberă.

În cadrul expoziției, lucrările lui Kitră își vor pune amprenta pe trei clădiri de birouri prin instalații și lucrări supradimensionate. Acestea vor fi amplificate în realitate augmentată prin animații realizate de Dragoș Boțcău, ce se vor regăsi în aplicația Culturesc 100, disponibilă gratuit pe Google Play. Și, începând de azi, organizatorii invită publicul și de data aceasta să scaneze afișele din locațiile partenere ce anunță noul eveniment pentru a descoperi extensia lucrării în realitate augmentată.

Seara de 26 septembrie va fi completată de artiștii Aural Eye care vor dezvolta special pentru această expoziție un spectacol de video mapping și o instalație interactivă. Datorită tehnologiei 3LCD, care asigură un grad ridicat de luminozitate, pe alb și pe culoare, un corp al clădirii de peste 200 de metri va deveni parte dintr-o lucrare semnată de Kitră, dezvăluind noi forme și culori perfect integrate în arhitectura proiectului de birouri. Un alt spațiu va arăta elemente desprinse din grafica artistului, ce vor fi controlate de către invitați printr-un sistem de senzori pentru gesturi, numit Leap Motion. Acesta va analiza independent mișcarea fiecărui deget, transformând spațiul într-un ecran tactil.

Specific scenografiei evenimentelor One Night Gallery, pe parcursul serii va fi prezentată și o nouă lucrare realizată de Kitră în realitate virtuală (VR). Publicul va putea astfel să renunțe la rolul de spectator și să intre, de data aceasta, în lucrare, cu ajutorul echipamentului de VR. Ulterior, ea va putea fi explorată și pe Gear VR, prin intermediul aplicației Culturesc 100.

Vernisajul va fi urmat de un after party care va completa experiența multi senzorială prin UFe DJ Set.

Lucrările lui Kitra vor continua să îmbrace spațiul de la Globalworth Green Court, expoziția stradală fiind deschisă publicului încă două săptămâni după eveniment.

Locațiile partenere One Night Gallery sunt: M60, Beans & Dots, Apollo 111, The Institute, Control, Simbio, Universitatea Ion Mincu, The Plot, BOB, BOC, Globalworth Campus, Globalworth Tower, Globalworth Plaza, clădirea Gara Herastrău, Flying Pig.

Partenerii One Night Gallery sunt: Globalworth, Samsung, Culturesc 100, Tastemakers, Epson, Zebra Color, Aural Eye, Bombay Sapphire, VRTW Artists, TPS Engage, DJ Super Store, Radio Guerrilla, IQads, Zeppelin, Modernism, The Institute, Designist, Feeder, Radio Romania Cultural.

 

Despre Globalworth

Globalworth este o companie de investiții imobiliare care activează în Europa Centrală și de Est (ECE), listată pe segmentul AIM al Bursei de Valori de la Londra. A devenit principalul investitor pe piața imobiliară din ECE prin piețele sale principale din România și Polonia, unde deține participația majoritară în Globalworth Poland, un investitor care activează pe piața poloneză de real estate, listat la Bursa de Valori din Varșovia. Globalworth achiziționează, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și în sectorul de logistică/industrie ușoară, în locații premium, care generează venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Gestionat de aproximativ 170 profesioniști în România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de peste 2 miliarde de euro, la 30 iunie 2018. Peste 90% dintre aceasta fiind reprezentată de active producătoare de venit, preponderent în sectorul de birouri, închiriate către aproximativ 510 de companii naționale și multinaționale. În România, Globalworth este prezentă în București, Timișoara și Pitești, iar în Polonia, în orașele Varșovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk și Katowice. Mai multe informații pot fi găsite pe http://www.globalworth.com/ și vă invităm și ne urmăriți pe Facebook, Instagram și LinkedIn.

Despre One Night Gallery

One Night Gallery este puntea dintre artiști și tehnologie și facilitează crearea primelor lucrări de artă virtuală din România. Acestea sunt promovate în cadrul unui art show lunar, care îmbină expoziția materială cu cea virtuală. De asemenea, extensia acestor lucrări poate fi acesată de către public prin realitate augmentată și video-mapping. Iar la fiecare vernisaj punem la dispoziția artiștilor un loc dedicat experimentelor, în care aceștia își prezintă universul lor creativ.