Institutul Cultural Român de la Tel Aviv va găzdui, în perioada 3 septembrie – 12 octombrie 2018, o expoziție retrospectivă postumă cu lucrările artististului român Marin Parpală, intitulată „Omagiu”.

Expoziția cuprinde o serie de aproximativ 20 de lucrări, ce includ picturi în ulei, lucrări de grafică și ilustrații de carte și albume. Lucrările reprezintă, în majoritatea lor, natură statică – flori, apusuri de soare, alături de peisaje rurale, ce surprind cu delicatețe farmecul unor epoci trecute, cât și câteva portrete.

Vernisajul expoziției va avea loc la sediul ICR Tel Aviv, în data de 5 septembrie, de la ora 18.00 și va beneficia de prezența și participarea binecunoscutului critic de artă Dalia Hakker-Orion, care va vorbi în deschiderea expoziției.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Expoziția este deschisă la sediul ICR Tel Aviv, b-dul Shaul Hamelech nr. 8, etaj 6, Beit Amot Mishpat, de luni până joi între orele 09:00 – 17:00, vineri între orele 09:00 – 14:00, precum și în timpul evenimentelor la sediu, organizate în această perioadă.

Marin Parpală s-a născut în data de 25 august 1925 în localitatea Răsuceni, jud. Giurgiu și după o intensă activitate de inginer minier, s-a dedicat desenului, mai precis graficii în peniță. Începând cu anul 1975 a participat și a câștigat numeroase premii la concursuri de specialitate în țară, și în străinătate. Lucrările sale au fost incluse în mai multe expoziții de grup ale artiștilor români, desfășurate la Stockholm, Montreal, Los Angeles, Seattle, Washington, New York, Luxembourg.