Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” vă invită sâmbătă, 8 septembrie, de la ora 17.00, la conferința: George Valentin Bibescu – primul aviator român.
Evenimentul, organizat în Sala Scoarțelor a Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia, va fi susținut de doamna arhitect Alexandra CHILIMAN JUVARA.

În cadrul evenimentului va avea loc lansarea broșurii Principele George Valentin Bibescu, pioner al automobilismului și aviației, realizată în colaborare cu Aeroclubul Român, Biblioteca Academiei Române și Muzeul Militar.

Aceste evenimente continuă seria manifestărilor inițiate cu ocazia Zilei Aviatorilor și au în prim plan figura principelui român George-Valentin Bibescu, personalitate de seamă a perioadei interbelice și unul dintre marii pionieri ai aviației și automobilismului românesc.

În urma princepelui George Valentin Bibescu a rămas un lanț întreg de valoroase înfăptuiri. Ucenicii lui deveniți maiștri vor continua zborul. Pe toată perioada războiului, aviația sportivă și civilă și-a continuat activitatea în condiții speciale. Nepoții lui: Mihai și George Basarab Brâncoveanu au pierit la datorie, pe cerul patriei în 1943 și 1944, fiind înmormântați la Mogoșoaia.

arh.Alexandra Chiliman Juvara