În perioada 14 august-14 septembrie Biblioteca Metropolitană București găzduiește expoziția ce încununează rezultatele Taberei Internaționale de Artă Plastică FREE Camp 2018. Evenimentul se desfășoară în cadrul Stagiunii Permanente de Artă Plastică Temeiuri și îl are invitat pe criticul de artă Radu George Serafim care va prezenta conceptul curatorial pe care îl semnează alături de Ana-Maria Nilă. Deschiderea oficială a expoziției se va ține la Galeria Artoteca pe data de 14 august, ora 18.00. Evenimentul reunește lucrările artiștilor Carmen Olteanu (România), Endre Lehel (Ungaria), Elekes Gyula (România), Csaba Fazakas (Austria), Klaus-Joachim Keller (Austria), László Botár (România), László Mikó F. (Ungaria),  Mariana Șerban (România), Verena Prandstätter (Austria), Volker Schwarz (Ungaria).

Expoziția itinerantă a Taberei Internaționale de Artă Plastică Free Camp 2018 a fost deschisă în premieră în Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita pe data de 6 mai, a făcut un popas la Viena pe simezele galeriei Ringstrassen Galerien în perioada 30 iulie-1 august iar pe data de 14 august ajunge la București. Cu o tradiție de 14 ani, Tabăra Internațională de Artă Plastică FREE Camp este un proiect organizat de Centrul Cultural Județean Hargita – Consiliul Județean Hargita, Asociația Cultura Nostra și Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita. Proiectul a fost lansat în anul 2005 și a reunit de-a lungul timpului 98 artiști din 15 țări și 10 critici de artă.

Tabară Internațională de Artă Plastică Free Camp din anul 2018 se definește prin comuniunea cu natura, prin registrul tangibil al unei realități sintetizate plastic și echilibrul dintre văzut și nevăzut. În spiritul atmosferei boeme care a închegat echipa de artiști pentru o perioadă de două săptămâni (timpul șederii în Miercurea-Ciuc) tabăra a coagulat caractere prolifice, a reunit un grup omogen  care a rezonat prin emoția transmisă de realitatea imediată. Hrănit de spiritul ludic, grupul a împărtășit din experiență, a transfomat un atelier într-un laborator de creație și a fructificat prin fiecare gest pictural unicitatea locului. Rezultatul este unul remarcabil. Împletirea dintre figurativ și abstract se reflectă în lucrările de pictură, grafică, instalație, colaj  și email”. Drd. Ana Traci-Neagoe

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 14 august-14 septembrie, în Galeria Artoteca, Șoseaua Mihai Bravu, Nr. 4, Sector 2, București.

Stagiunea Permanentă de Artă Plastică este un proiect lansat în anul 2005 şi a adunat de-a lungul timpului 98 de artişti din 15 ţări şi 10 critici de artă.

Susține activitatea Modernism.RO printr-o donație.